Altan Tan: Arsızca hesap sormaya kalkmadan önce hesap verin

"Çeyrek akıllı sosyal medya aptallarını ise tetikçi olarak kullanmaya devam edin. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Sizlere son hediyem de ezik ve korkak 'dostlarım' olsun"

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Eski HDP Milletvekili Altan Tan, sosyal medya hesabından kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Paylaşımında, "Kürtlerin örfünde havlayan itin sahibi dururken ite kurşun sıkılmaz" ifadesini kullanan Tan, şöyle devam etti:

Defalarca sizi rezil etmeme rağmen alçakça yalan ve iftiralarınıza devam etmenizin nedeni; HDP parti meclisi üyesi olduğum 2000-2002 dönemi ve milletvekili olduğum 2011'den bu yana silah,şiddet ve terör ile bir yarar elde edilemeyeceğini,  silah ve demokratik mücadelenin yan yana olamayacağını, 'Derin Ankara' ile paslaşan ve karşılıklı olarak birbirini besleyen bu siyasetin sadece mevcut anti demokratik düzenin devamına hizmet ettiğini sürekli olarak söylediğim için mi?

Hendek siyaseti ile binlerce gencin ölümüne neden olduktan sonra Avrupa'ya kaçmadığım için mi? Özünde Kemalist olan marjinal Türk Solu'na teslim olmanın yanlış olduğunu haykırdığım için mi? Kırklar Dağı'nda emekli bir yarbaya 21 katlı onlarca blok ruhsatı verildiğinde Mimarlar Odası'ndan, Baro'ya kadar tüm 'ultra devrimciler' sessiz kalırken TBMM'de meclis araştırması önergesi verdiğim için mi? 2014 yılında Sur yerle bir edilirken, halk evsiz barksız perişan haldeyken ve hergün 'halkımız...' edebiyatı yapılırken belediyenin Dicle Üniversitesi arazisinden kazandığı 500 bin metrekareyi Surzedelere konut yapacağına resmi kayıtlarda 5 dolardan gösterip bazı AK partili mütahitler aracılığı ile (isimleri belediye ihale dosyasında mevcut) metrekaresi 150 dolardan satmadığım ve başta Selahattin Demirtaş ve Hatip Dicle olmak üzere tüm 'etkili ve yetkili' kişilere söylememe rağmen engelleyemediğim için mi? Örfioğlu ailesine ait 75'lik caddeden yeni stadyuma kadar imara açılan 5 milyon metrekare araziden yer kapan onlarca 'yurtsever' avukat, doktor, eczacı,siyasetçi ve mütahitten biri olmadığım için mi?

Diyarbakır Belediyesi''ndeki 170 imar değişikliği dosyası içinde tek bir dosyamın bulunmadığı için mi? Köyleri boşaltılan evleri yakılıp yıkılan yüzbinlerce mazlum ve mağdur Kürt köylüsüne sonraki yıllarda devletin ödemeyi kabul ettiği tazminatlardan ciddi bir emek sarfetmeden büyük servetler elde eden 'yurtsever avukatları' faş ettiğim için mi? Kursağımda AK Parti, HDP, YNK ve KDP'nin tek lokması olmadığı için mi? Kürtlerin 100 yıldır binbir emekle elde ettikleri kazanımları son 10 yılda yerle bir eden siyasetin yanlış olduğunu söylediğim için mi? Bir ayağım MİT'te bir ayağım Kandil'de olmadığı için mi? Halkın çocuklarını dağa, kendi çocuklarını ise askere gönderenlerden olmadığım için mi...?

Utanmaz soytarılar. Arsızca hesap sormaya kalkmadan önce hesap verin. Çeyrek akıllı  sosyal medya aptallarını ise tetikçi olarak kullanmaya devam edin. Elinizden geleni ardınıza koymayın.  Sizlere son hediyem de ezik ve korkak 'dostlarım' olsun.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU