Kanser hastası öldükten sonra son isteğiyle üne kavuştu

Öldükten sonra iyilik zinciri başlattı

2019'da kanser tedavisine başlayan McIntyre, aynı zamanda 18 aylık bir kız çocuğun da annesiydi (X/@caseyrmcintyre)

ABD'de yumurtalık kanserinden hayatını kaybeden 38 yaşındaki kadının son arzusu yerine getirildi.

New York'ta yaşayan yaşayan yayıncı Casey McIntyre, 12 Kasım'da hayatını kaybetti.

Sosyal medya hesabında ölümünden sonra yayımlanacak biçimde gönderi kuran McIntyre, başkalarının sağlık borcunu ödemek istediğini dile getirdi.

Bu dileğinin yerine getirilmesi için takipçilerinden başlattığı yardım kampanyasına destek olmasını talep eden McIntyre paylaşımına, "Eğer bunu okuyorsanız ben hayatımı kaybettim" diyerek başladı.

"Her birinizi tüm kalbimle sevdim ve ne kadar içten sevildiğimi de biliyorum" diyen McIntyre, dördüncü aşama kanserle mücadele ederken yüksek kaliteli tıbbi bakıma erişebildiği için şanslı olduğunu dile getirdi.

McIntyre, bu şansa başkalarının da erişebilmesini istediğini söyledi.

Her miktar yüz kat etki yaratıyor 

Kanserden hayatını kaybeden genç kadın gönderisinde, kar amacı gütmeyen yardım kuruluşu RIP Medical Debt'in internet sitesindeki kampanya bağlantısını paylaştı.

Başlatılan kampanya, cumartesi itibarıyla 170 bin dolardan fazla bağış topladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yardım kuruluşu bağışlanan her kuruş için bir dolarlık tıbbi borcu ödüyor. Buna göre McIntyre'ın kampanyasından elde edilen bağış miktarı, 17 milyon dolara kadar tıbbi borcun ödenmesine olanak sağlıyor.

Bağışlanan her miktarın yüz kat etki yarattığını belirten kuruluş, internet sitesinden yaptığı açıklamada tıbbi borçları orijinal maliyetlerinin çok altında satın alarak ödediğini dile getirdi.

Kar amacı gütmeyen sağlık araştırma kuruluşu Kaiser Aile Vakfı'na göre, 100 milyon civarı Amerikalı tıbbi borçlarla mücadele ediyor.


Independent Türkçe, BBC, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU