Resesyon beklentisindeki Almanya istihdam rekoru kırdı

Tarihte ilk kez 46 milyondan fazla kişiye istihdam sağlandı

Almanya'daki işlerin sayısı bir önceki çeyreğe göre 7 bin arttı (Reuters)

Ekonomik göstergelerin kötüleştiği ve ciddi bir resesyon beklentisindeki Almanya, yılın üçüncü çeyreğinde istihdam rekoru kırdı.

Federal İstatistik Ofisi'nin verilerine göre, temmuz, ağustos ve eylülde ülkede toplam 46,04 milyon kişiye istihdam sağlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Böylece ülkede çalışan kişi sayısı ilk kez 46 milyon barajını aştı. Önceki rekor 2022 sonunda ulaşılan 45,96 milyon kişilik istihdam rakamıydı.

Federal İstatistik Ofisi'nden yapılan açıklamada, "Çalışan kişi sayısı tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. Aynı zamanda, iki Almanya'nın birleşmesinden sonra ilk kez istihdamda 46 milyon barajı aşıldı" ifadeleri kullanıldı.

Hizmet, eğitim, sağlık, ulaşım, iletişim ve inşaat sektörleri istihdamın arttığı sektörler olarak kayıtlara geçti.

ING'nin baş ekonomisti Carsten Brzeski, istihdam rakamlarındaki artışın, "durgunluğun emek pazarına henüz ulaşmadığının bir kanıtı" olduğu değerlendirmesini yaptı.

İstihdamdaki artışa rağmen pandemiden bu yana çalışma saatlerinin ciddi şekilde düştüğüne dikkat çeken Brzeski, "Bu durum daha fazla yarı zamanlı işin ortaya çıktığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü'ne göre Almanya'da 2025'e kadar iş hayatını terk edecek insan sayısı, yeni katılacaklardan 200 bin fazla olacak. 200 bin kişilik bu istihdam açığının göçmen işçilerle kapatılması hedefleniyor.


Independent Türkçe, Suddeutsche Zeitung, BNN

DAHA FAZLA HABER OKU