Stranger Things yıldızı, Siyonizm videosunun ardından sert tepki gördü

Pazar günü paylaşılan yeni görüntülerde Schnapp, "Siyonizm seksidir" yazılı çıkartmalar dağıtanların arasında oturuyordu

(AFP)

Stranger Things yıldızı Noah Schnapp, İsrail-Gazze çatışmasının devam ettiği sırada "Siyonizm seksidir" çıkartması paylaşarak tartışmalara yol açtı.

Netflix'in popüler dizisinde Will Byers'ı canlandıran aktör, İsrail'e verdiği açık destek nedeniyle son zamanlarda bazı çevrelerden giderek artan bir tepkiyle karşı karşıya kaldı.

Yahudi olan Schnapp, Filistinli militan grubu Hamas'ın ekimde İsrail'e düzenlediği ve 1300'den fazla kişinin ölümüne yol açan en büyük saldırısının ardından uzun bir paylaşımda bulunmuştu.

Aktör Hamas'ın "Filistin halkını temsil etmediğini" söylerken aynı zamanda şunları da ifade etmişti:

Ya İsrail'in yanındasınızdır ya da terörizmin yanındasınızdır. Bu zor bir seçim olmamalı. Yazıklar olsun size.

Schnapp'ın yorumları İsrail'in Gazze'ye yönelik "topyekun kuşatmasına" bilinçsizce yapılmış bir destek olarak değerlendirilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnsan hakları örgütleri, su kaynaklarının azalması ve hastanelerin çökmesi nedeniyle bir milyondan fazla insanın evlerini terk ettiği bir ortamda, bu hareketin devam ettirilmesi halinde savaş suçu olarak sınıflandırılabileceği uyarısında bulundu.

12 Kasım Pazar günü paylaşılan yeni görüntülerde Schnapp, "Siyonizm seksidir" yazılı çıkartmalar dağıtan insanların arasında otururken görüldü.

Schnapp'ın çıkartmalarla eğlenerek poz veren arkadaşlarıyla birlikte gülümsediği video, bazıları tarafından "iğrenç" ve "hasta ve sapkın" olarak nitelendirilirken, pek çok kişi Stranger Things'in 2024'te son sezonuyla geri döndüğünde boykot edilmesi çağrısında bulundu.
 

noah schnapp
Noah Schnapp "Stranger Things"de Will Byers rolünde (Netflix)


Başka bir kişi, "Kötülüğün bu kadarı da fazla" diye yazdı ve ekledi:

İşgal hakkında bilgi edinmek için tüm bu kaynaklara sahip ve binlerce kişi kelimenin tam anlamıyla ona bu yönü işaret ediyor ve o da bununla cevap veriyor.

Bir diğeriyse şunları söyledi:

Kahretsin, masum sivilleri öldürmek çok seksi. İnsanları temel ihtiyaçlarından mahrum bırakmak seksi. İnsanların evlerinden edilmesinin sebebi olmak seksi.

The Independent yorum için Schnapp'la temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU