David Fincher, Netflix filminin şoke edici finaline açıklık getirdi

The Killer, hem eleştirmenlerin hem de izleyicilerin beğenisini kazandı

The Killer, Venedik'teki dünya prömiyerinde dakikalarca ayakta alkışlanmıştı (Netflix)

Netflix'in uzun süredir beklenen filmi The Killer'ın yönetmeni David Fincher, Michael Fassbender'ın başrolde olduğu gerilimin şaşırtıcı sonuna değindi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her ne pahasına olursa olsun hayatını korumak için saldırıya geçen eğitimli bir tetikçinin hikayesini anlatan film, bolca aksiyon, kan ve ölüm içeriyor.

Filmin sonuna gelindiğindeyse Fassbender'ın canlandırdığı isimsiz tetikçi, şaşırtıcı bir karar vererek izleyiciyi hayrete düşürüyor.

*Buradan sonrası spoiler içerir, bizden uyarması*

10 Kasım Cuma günü Netflix'te gösterime giren filmin sonunda, 46 yaşındaki aktörün canlandırdığı tetikçi, düşmanlarını vahşice öldürdükten sonra suikast emrini veren adamın hayatını bağışlıyor.

The Killer'ın sonu şaşırtıcı olsa da yönetmen Fincher'ın suikastçısının davranışları için iyi bir açıklaması var. 

GQ'ya röportaj veren yönetmen, tetikçinin Claybourne'u tehdit olarak görmediğini açıkladı:

Katilin nerede yaşadığını bilmeyen tek kişi o. Leo, tetikçinin evinin önünde bir paket sigara içmiş. Yani ona kötülük ya da intikam getirebilecek biri. Sonunda Claybourne'la karşılaştığında, bu adamın bunların arkasındaki kişi olmadığını, sadece finanse ettiğini görüyor.

Eleştirmenler çok beğendi

Film, vizyona girmesinin ardından eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 86 gibi yüksek bir puan almayı başardı. 

Dövüş Kulübü (Fight Club), Yedi (Se7en), Kayıp Kız (Gone Girl) ve Zodiac gibi yapımların yönetmen koltuğunda oturan 61 yaşındaki yönetmenin, titiz ve mükemmeliyetçi olduğu biliniyor.

Eleştirmenler, mükemmeliyetçi bir seri katilin hikayesini anlatan filmde Fincher'ın titizliğinin hissedildiğini ifade ediyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, GQ

DAHA FAZLA HABER OKU