İşgal altındaki Ukrayna kentine "intikam saldırısı" düzenlendi

Düşünce kuruluşu, Rusların işgal altındaki bölgelerde yer alan önemli varlıklarına yönelik Ukrayna saldırılarının yoğunlaştığını belirtiyor

(AFP)

Kiev istihbaratından yetkililer, işgal altındaki bir Ukrayna şehrinde düzenlenen "intikam saldırısında" üç Rus subayının öldürüldüğünü açıkladı.

Ukrayna istihbaratının ana birimi, işgal altındaki Melitopol'de Rus Ulusal Muhafızları ve FSB istihbarat servisi görevlilerinin cumartesi günü katıldığı bir toplantının bir patlamayla vurulduğunu belirtti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın istihbarat birimi pazar günü "Yerel direniş hareketi temsilcilerinin yürüttüğü bu intikam saldırısı, Rusların ele geçirdiği ofislerde (postane) gerçekleşti" diye açıkladı.

Savaşın ilk günlerinde ele geçirilen, Ukrayna'nın güneybatısındaki Melitopol kentinde Rus güçleri karargah kurmuştu.

Yetkililer şöyle belirtti:

Patlama sonucu karargahta en az üç Ulusal Muhafız subayı öldü.

Diğer Rus kayıplarına ilişkin bilgilerin doğrulanma sürecinde olduğu aktarıldı. Rusya Savunma Bakanlığı ölümler, ölen subayların kimlikleri ya da karargaha yapılan saldırı hakkında yorum yapmadı.

Melitopol, Rusya'nın Zaporijya bölgesinde ele geçirdiği topraklar arasında yer alırken bunların yanı sıra doğu ve güneydeki birkaç yerleşim yeri de kuşatma altında.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna bu bölgeleri yeniden ele geçirmek için çeşitli saldırılar düzenliyor.

Savaştan önce yaklaşık 150 bin kişilik nüfusu olan Melitopol, halihazırda Moskova'nın kontrol ettiği ve Ukrayna'nın güneyinde yer alan toprakları savunmasında kilit bir konuma sahip. 

Melitopol'ün sürgündeki belediye başkanı İvan Fedorov, Ukrayna devlet televizyonuna şöyle dedi: 

Düşman hiçbir şey öğrenmeyip karargahını burada kurmaya devam ediyor.

Avrupa'daki savaşı takip eden, Washington merkezli düşünce kuruluşu Savaş Araştırmaları Enstitüsü (Institute for the Study of War/ISW) son değerlendirmesinde Rusların askeri, lojistik ve diğer önemli varlıklarına yönelik Kiev'in yaptığı saldırıların yoğunlaştığının anlaşıldığını belirtti.

ISW bu saldırıların Ukrayna'daki ele geçirilen bölgelere ve Rus topraklarına odaklandığını ifade etti.

Düşünce kuruluşuna göre 11 Kasım'da Rusya'da üç arka cephe saldırısı ve partizan saldırısı gerçekleştirildi.

ISW, geçen hafta Luhansk Halk Cumhuriyeti (LNR) Halk Milisleri'nin eski başkanına karşı "Ukraynalıların partizan bir saldırı" gerçekleştirdiğini ifade etti.

Düşünce kuruluşu, Herson Oblastı'nda yer alan işgal altındaki Skadovsk'ta bir Rus askeri üssüne ve Kırım'daki Karadeniz Filosu araçlarına 9 Kasım'da saldırılar düzenlendiği de belirtti.

ISW, Ukrayna güçlerinin 2023 yazından beri özellikle işgal altındaki Kırım'ı hedef alan bir saldırı operasyonu yürüttüğünü aktardı.

Kiev, Melitopol'ün geri alınmasının Ukrayna kuvvetlerini Kırım Yarımadası'na götürecek bir yol açacağını belirtiyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU