Marvel Stüdyoları'nın çöküşü: Yeni film gişede çakıldı

Marvel Sinematik Evreni'nin 33. filmi, eleştirmenleri de tatmin etmedi

The Marvels'ın bütçesi 220 milyon dolar (Marvel Stüdyoları)

10 Kasım Cuma günü gösterime giren The Marvels, Marvel Sinematik Evreni için yeni bir dibe vuruşu simgeliyor.

Film, Brie Larson'ın eski savaş pilotu süper kahraman Carol Danvers'ı seriye kazandırdığı 2019 yapımı Captain Marvel'ın doğrudan devamı niteliğinde. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Devam filminde Captain Marvel'ın güçleri Iman Vellani'nin canlandırdığı Bayan Marvel ve Teyonah Parris'in hayat verdiği Monica Rambeau'yla karışıyor. Bu durum, tehlikeli bir tehdit ortaya çıktığında üçlüyü birlikte çalışmaya zorluyor.

Deadline'ın aktardığına göre The Marvels'ın ABD'deki üç günlük toplam hasılatı, ilk tahminlerin alt sınırına dayanarak 47 milyon dolarda kaldı.

En kötü açılışı yaptı

ABD dışındaysa 63 milyon dolar hasılat getiren film, dünya çapında toplam 110 milyon dolarlık kazanç elde edebildi.

Bu hasılat, herhangi bir Marvel Sinematik Evreni filmi için resmen en kötü açılış hafta sonunu işaret ediyor.

2008'de Marvel Sinematik Evreni'nin ikinci filmi The Incredible Hulk, ABD'de 55,4 milyon dolarlık hasılatla açılmıştı. 47 milyon dolarla The Marvels, onun da gerisinde kalmış oldu.

İlklerin filmi

The Marvels'a bilet alanların yüzde 61'ini erkekler oluştururken hasılatın yüzde 45'i Imax ve diğer geniş formatlı ekranlardan geldi.

Marvel Sinematik Evreni'nin 33. filmi The Marvels, üç kadın başrol oyuncusuna sahip olmasıyla süper kahraman filmleri açısından bir ilki işaret ediyor. 

Eleştirmenler de kararsız

Bir Marvel Stüdyoları yapımını yöneten ilk siyahi kadın olan 34 yaşındaki Nia DaCosta'nın imzasını taşıyan film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da da ortalama bir puan alabildi. 

Hem olumlu hem de olumsuz eleştiriler alan film, şimdilik 100 üzerinden 62 puana sahip. The Marvels'ın izleyici puanıysa eleştirmenlerinkine göre daha yüksek. Binden fazla kullanıcının yorumlarına göre film 83 puanda.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU