Robert De Niro'nun eski asistanı, 1,2 milyon dolarlık tazminat kazandı

80 yaşındaki oyuncu, eski çalışanına sırtını kaşıtmıştı

Karar duruşmasına Robert De Niro katılmadı (AP)

Ünlü oyuncu Robert De Niro'nun şirketi Canal Productions, cinsiyete dayalı ayrımcılık uyguladığı ve misilleme yaptığı gerekçesiyle eski çalışanı Graham Chase Robinson'a 1,2 milyon dolar tazminat ödeyecek.

New York'taki Manhattan Federal Mahkemesi'nde perşembe günü görülen davada alınan karar, Robinson'ın şirketten istifasıyla başlayan ve yıllar süren hukuk mücadelesine son verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2008'de De Niro için çalışmaya başlayan 41 yaşındaki Robinson, Nisan 2019'da yıllık 300 bin dolar kazandığı işinden "istifaya zorlandığını" iddia etmişti.

Robinson, 80 yaşındaki aktörün yıllarca kendisini istenmeyen dokunuşlara, küfürlü konuşmalara, aşağılayıcı kadın düşmanı görevlere maruz bıraktığını iddia ederek 12 milyon dolar tazminat talep etmişti.

Canal Productions da Robinson'a şirketin kasasını yağmalamak, milyonlarca uçuş milini çalmak ve iş başındayken Netflix izlemekle suçlayarak 6 milyon dolarlık karşı dava açmıştı.

Karar davasında Oscarlı oyuncu De Niro'nun kişisel olarak sorumlu olmadığına karar verilirken şirketin, Robinson'a iddialarının her biri için 632 bin 142 dolar tazminat ödemesi gerektiği belirtildi.

Kararın okunmasının ardından Robinson'ın avukatlarına sarıldığı görüldü.

"Sadece iki kez kaşıttım"

Robert de Niro, önceki duruşmada kendini savunmak için kürsüye çıktığında iddiaları reddetmişti.

Son filmi Dolunay Katilleri (The Killers of the Flower Moon) 20 Ekim'de gösterime giren yıldıza, Robinson'ı sırtını kaşımaya zorladığı iddiası sorulduğunda, bunun muhtemelen iki kez olduğunu itiraf etmişti.

Mahkemede De Niro, "Tamam, iki kez mi? Beni yakaladınız! Bunun saçmalık olduğunu söylüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Ünlü aktör, bunun hiçbir zaman saygısızlık olmadığını iddia ederek, "Yazıklar olsun sana Chase Robinson!" diye bağırmıştı. 



Independent Türkçe, New York Post, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU