Robert De Niro mahkemede eski asistanına ateş püskürdü

Sırtını kaşıtması ünlü aktöre 12 milyon dolara patlayabilir

Amerikalı aktörün eski asistanı, yıllar boyu süren cinsiyet ayrımcılığı ve tacize maruz kaldığını iddia ediyor (AFP)

Ünlü oyuncu Robert De Niro, Manhattan Federal Mahkemesi'nde eski asistanından sırtını kaşımasını istediğini istemeyerek de olsa itiraf etti ve "Beni yakaladın!" diye bağırdı.

80 yaşındaki Oscar ödüllü yıldız, uzun süredir yanında çalışan 41 yaşındaki Graham Chase Robinson'ın suçlamalarını reddederken kürsüde savunmaya geçti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Robinson, aktörün yıllarca kendisini istenmeyen dokunuşlara, küfürlü konuşmalara, aşağılayıcı kadın düşmanı görevlere maruz bıraktığını ve korkunç bir patron olduğunu iddia etti.

Son filmi Dolunay Katilleri (The Killers of the Flower Moon) 20 Ekim'de gösterime giren yıldıza, Robinson'ı sırtını kaşımaya zorladığı iddiası sorulduğunda, bunun muhtemelen iki kez olduğunu itiraf etti. Ama sadece ulaşamadığı bir yerde kaşıntısı olduğunda yapmış...

De Niro, "Tamam, iki kez mi? Beni yakaladınız! Bunun saçmalık olduğunu söylüyorum" diye öfkelendi.

"Lanet olası şımarık velet"

Ünlü aktör, bunun hiçbir zaman saygısızlık olmadığını sözlerine ekledi:

Yazıklar olsun sana Chase Robinson!

De Niro, Robinson'dan gece 11'de Nobu adlı lüks suşi salonundan kendisine martini getirmesini istemiş olabileceğini de itiraf etti.

Aktör, büyükannesinin cenazesine giden asistanını "oğluna otobüs bileti alması için" iki kez araması sorulduğunda, "Yani?" diye cevap verdi.

De Niro, Robinson'a "asla kötü davranmadığı" konusunda ısrarcı olsa da onu uyandırmadığı için randevusunu kaçırdıktan sonra ona "lanet olası şımarık velet" demiş olabileceğini kabul etti.

Beni uyandırmadı ve Malibu'daki bu şeyi kaçırmama neden oldu. Üzgündüm.

De Niro'nun avukatı, ünlü müvekkilinin maruz kaldığı sorgulamaya bir kez itiraz ederek "uygunsuz suçlama" iddiasında bulundu.

"Suçlanıyor muyum?"

De Niro kürsüden, "Suçlama mı? Ben suçlanıyor muyum?" dedi.

Jüri üyeleri de dahil olmak üzere mahkeme salonunda kahkahalar patlayınca aktör, "Söylemek zorundaydım, özür dilerim" dedi.

Efsanevi aktörün avukatının itirazı reddedildi.

Hollywood'un ünlü ismi, asistanını Canal Productions şirketinin kasasını yağmalamak, milyonlarca uçuş milini çalmak ve iş başındayken Netflix izlemekle suçluyor.

Tehdit iddiası

Uzun süredir devam eden hukuk mücadelesi Taksi Şoförü'nün (Taxi Driver) yıldızının yapım şirketinin Ağustos 2019'da, Robinson'un 11 yılın ardından aniden istifa etmesinden aylar sonra, De Niro'ya dava açmasıyla başlamıştı.

Robinson hemen 12 milyon dolarlık bir davayla karşılık verdi ve aktörü 7/24 çalışmasını beklemek, cinsel taciz ve zorbalıkla suçladı.

Robinson'ı "kendini işine adamış, sadık bir çalışan" olarak nitelendiren avukat Andrew Macurdy, jüri üyelerine yaptığı açıklamada, müvekkilinin ilk kez Kasım 2018'de işten ayrılmaya çalıştığını ancak De Niro'nun kendisini kötü referans vermekle tehdit ettiğini söyledi.

2008'de De Niro için çalışmaya başlayan Robinson, Nisan 2019'da yıllık 300 bin dolar kazandığı işinden "istifaya zorlandığını" iddia ediyor.


Independent Türkçe, New York Post, Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU