Sahibinin ölümü üzerinden aylar geçen köpek hâlâ hastanenin önünde bekliyor

"Köpek, sahibinin geri döneceği umuduyla orada oturuyor olabilir"

(ANI)

Hindistan'da bir evcil köpek, muhtemelen sahibinin geri dönmesi umuduyla aylardır bir morgun önünde beklerken görüldü.

Sadık köpeğin, sahibini hastaneye kadar takip ettikten sonra 4 ay boyunca güney eyaleti Kerala'nın Kannur şehrindeki bir bölge hastanesinin morgunun önünde beklediği bildirildi.

Hastane personeli, sahibinin ölümünün ilk günlerinde köpeğin hiçbir şey yemediğini ve morga giden rampada otururken sadece kilitli kapılara baktığını söyledi.

Hastane çalışanlarından Vikas Kumar, ANI'ye şöyle konuştu:

Dört ay önce hastaneye bir hasta geldi ve köpek de onunla birlikte gelmişti. Hasta öldü ve köpek sahibinin morga götürüldüğünü gördü.

Köpeğe şimdi hastane personeli bakıyor ve ayrıca yeni bir adı var: Ramu.

Hastane personeli, "Köpek, sahibinin hâlâ burada olduğunu hissediyor. Buradan ayrılmıyor ve son 4 aydır da burada" diye ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hastanın cesedinin diğer kapıdan çıkarılmış olma ihtimali var, bu da Ramu'nun sahibinin hâlâ binada olduğuna inanmasına sebebiyet vermiş olabilir.

Ramu şimdi hastanedeki doktor Maya Gopalakrishnan'ın getirdiği ev yemeklerini yiyor ve Gopalakrishnan, Ramu'nun özellikle "pilav yemeye düşkün" olmadığını ama yumurta ve balık yediğini söylüyor.

Onu morgun önünde ilk fark eden hastane görevlisi Rajesh Kumar, personelin soruşturduğunu ancak köpeğin hangi hastayı takip ettiğini belirleyemediğini belirtti.
 

VİDEO | Kerala: Sadık bir köpek Kannur'da bir hastanenin morg kapısının yakınından ayrılmıyor. Köpeğin sahibinin hastanede öldüğü ve morga götürüldüğü düşünülüyor.

Görevli Rajesh Kumar, haber ajansına şunları söyledi:

Köpek genellikle cesetlerin morga götürüldüğü rampada bulunuyor... Yani köpek, sahibinin geri döneceği umuduyla orada oturuyor olabilir.

Köpek zaman zaman yakındaki fizyoterapi bölümüne gidiyor ama her zaman geceleri morga geri dönüyor. Personel, köpeğin diğer sokak köpekleriyle kaynaşmadığını ve yemek konusunda titiz olduğunu söyledi.

Japonya'daki Hachiko ve İtalya'daki Fida gibi efsanevi sadık köpekleri anımsatan köpeğin hikayesi, sosyal medyada övgü topladı.

Eskiden Twitter olarak bilinen X'te bir kullanıcı, "Bir köpek sizi kendisinden daha çok sever" diye yazdı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU