Kruvaziyerle seyahat eden çift, gemideki sanat eserlerini çaldı

Galeriye elleri boş giren çift, dakikalar sonra ellerinde heykellerle galeriden çıkarken görüldü

Carnival Legend, 2 binden fazla yolcu kapasitesine sahip (Reuters)

Carnival Legend kruvaziyerinde geçen ay seyahat eden iki yolcunun yaklaşık 13 bin dolar değerinde sanat eseri çaldığı, ABD'deki mahkeme tutanaklarında iddia edildi.

FBI tarafından geçen hafta Maryland Bölge Mahkemesi'ne sunulan arama emrinde, yetkililerin hırsızlık ve çalıntı malların taşınmasıyla ilgili federal suçlamaları araştırdığı belirtildi. Halen kimseye suç isnat edilmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Insider'ın haberine göre, kruvaziyer 24 Eylül'de ABD'nin Baltimore şehrinden Bermuda'ya doğru yola çıktı ve 30 Eylül'de geri döndü. 1 Ekim'de bir sanat müzayedecisi geminin sanat galerisindeki heykellerin kayıp olduğunu fark etti.

Mahkeme tutanaklarına göre 29 Eylül'de çekilen güvenlik kamerası görüntülerinde bir çiftin (bir kadın ve bir erkek) gece saat 2'de galeriye "elleri boş" girdiği fakat sadece birkaç dakika sonra "görünümü kayıp heykellerle uyumlu" eşyalarla çıktığı görüldü.

ABC News'in haberine göre kaybolan heykellerden biri, Marcus Glenn'in arka planda bir kalple soyut piyano tuşlarına basan bir piyanisti tasvir eden ve 6 bin 600 dolar değerinde olan Tappin' the Keys for the Love adlı eseri. Kaybolan diğer parçaysa birbirine bakan iki deniz kaplumbağasını gösteren ve 6 bin 200 dolar değerindeki Kiss the Sea adlı, Robert Wyland imzalı eser.

Mahkeme tutanaklarına göre, ilk soruşturmada güvenlik kameralarından tespit edilen adamın Facebook profili bulundu ve bir FBI ajanı, adamın geminin güvenlik görüntülerinde "aynı gibi gözüken beyaz frak gömleği, koyu renkli yelek giydiğini ve çizgili kravat taktığını" gösteren yeni bir fotoğrafı fark etti.

Eyaletin ABD Savcılığı sözcüsü ABC News'e yaptığı açıklamada, FBI'ın iki yolcunun evlerine çıkarılan arama emrini uyguladığını ve kayıp heykelleri ele geçirdiğini söyledi.

The Independent yorum için Carnival Kruvaziyer Şirketi ve Maryland'deki ABD Savcılığı'yla temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Carnival internet sitesinde, gemilerinde "sürekli değişen bir güzel sanatlar koleksiyonu ve sınırlı sayıda baskı eserlerin" olduğunu ve "birçoğunun sanat müzayedeleri sırasında satın alınabileceğini" belirtiyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU