Tesla, Cybertruck'ın kurşun geçirmez "canavar modu" versiyonunu sunacak

Tesla milyarderi daha önce Cybertruck'ın "performans" ve "havalı" versiyonlarının da olacağını söylemişti

(AFP)

Elon Musk, Tesla'nın merakla beklenen Cybertruck'ı bu yılın sonunda piyasaya sürüldüğünde bir "canavar modu versiyonu" sunacağını söyledi.

Joe Rogan'la salı günü yaptığı son röportajda Musk, aracın "canavar modu" versiyonunun sıfırdan saatte 96 kilometre (60 mil) hıza üç saniyenin altında çıkabileceği umudunu dile getirdi.

Ayrıca X/Twitter'ın multimilyarder sahibi daha önce Cybertruck'ın "performans" ve "müthiş" versiyonlara sahip olacağını söylemişti.

Fakat Musk, elektrikli aracın (EA) bu versiyonlarına dahil edilecek diğer özellikler hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Ayrıca kasımda piyasaya sürülmesi beklenen Cybertruck'ın kurşun geçirmez çelik panellere ve kurşun geçirmez cam satın alabilme seçeneğine sahip olacağını da tekrarladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Musk, "İsterseniz her şeyi kurşun geçirmez yapabilirsiniz fakat camın kurşun geçirmez olması için çok kalın olması gerekir, bu yüzden yukarıya ve aşağıya doğru hareket edemez" dedi.

Röportaj sırasında Rogan, aracın paslanmaz çelik gövdesine ok atmayı denedi. Ok, Cybertruck'ın yan tarafında küçük bir göçüğe neden oldu.

Musk, gelecek günlerdeki tanıtımların Cybertruck'ın kurşun geçirmez olduğunu göstereceğini söyledi. Tesla devi, bir tanıtımda araca Thompson hafif makineli tüfek, 45 mm'lik bir pompalı tüfek ve 9 mm'lik bir silahla ateş edileceğini söyledi.

Musk şöyle dedi:

Kamyonetlerin dayanıklı olması gerekir, değil mi?

"Gelecekten gelen zırhlı personel taşıyıcı" denen kamyonetin kurşun geçirmez yapısı, tanıtıldığından bu yana yoğun ilgi konusu oldu.

Cybertruck'ın dayanıklılığına dair 2019'daki ilk tanıtımı, Musk'ın bir izleyiciyi küçük bir metal top atmaya davet etmesinin ardından aracın camının hemen kırılmasıyla fiyaskoya dönüşmüştü.

"Aman tanrım. Belki de bu biraz fazla sert oldu. İçeri girmedi, elde var bir... geliştirilmesi gereken şeyler var" diyen Musk, daha sonra sosyal medyada etkinlikten önceki testlerin pencereyi zayıflattığını ekledi.

Tesla'nın patronu "Kapıdaki balyoz darbesi camın tabanını çatlattı, bu yüzden çelik top sekmedi. Pencereye çelik topu atmalıydık, *sonra* kapıya balyozla vurmalıydık" demişti.

Geçen ay Musk, Cybertruck'ın yakın gelecekte şirketin kârını canlandıracağına dair umutları hüsrana zayıflattı. Bilanço açıklama toplantısında, kamyonet kârlı hale gelmesinin en az 18 ay süreceğini açıkladı.

Tesla'nın efendisi, yatırımcılara ve analistlere "Cybertruck'la seri üretime ulaşmada ve nakit akışını pozitif hale getirmede büyük zorluklar yaşanacak" dedi.

Musk "Bunu başarmak için muazzam miktarda kan, ter ve gözyaşı gerek" dedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/tech/

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU