Kadirov'dan sokağa çıkan göstericiler için "Kafalarına sıkın" talimatı

Dağıstan'daki havaalanı baskınından sonra önlemler artırıldı

Ramazan Kadirov, 2007'den bu yana Çeçenistan'ı yönetiyor (Reuters)

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramazan Kadirov'un, ülkedeki olası gösterilerde güvenlik güçlerine direnen kişiler için "vur emri" verdiği öne sürüldü.

Çeçen medyasında yer alan haberlere göre, pazartesi günü bölgesel hükümet toplantısında konuşan Kadirov, Çeçen yetkililerin herhangi bir göstericiyi "yakalamasını ve hapse atmasını" istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyla ilgili konuşan üst düzey bir yetkili Kadirov'un toplantıda, "Ne yapacağınızı biliyorsunuz. Havaya üç el ateş edin. Bundan sonra da kanuna uymuyorsa, dördüncü eli kafasına sıkın" dediğini aktardı.

Çeçen yetkili Kadirov'un sözlerini "emir" diye niteledi.

Kadirov pazartesi günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, genç Müslümanların yasaları delmekten kaçınmak için büyüklerinin tavsiyelerini dinlemesi gerektiğini söyledi.

Kadirov'un açıklamaları, Rusya'ya bağlı Dağıstan'da İsrail'den gelen bir uçağı hedef alan baskın girişiminin ardından geldi.

Pazar gecesi sosyal medyada İsrailli mültecilerin uçaklarla getirildiği iddiasısının ardından Dağıstan'ın başkenti Mahaçkale'de binlerce kişi havaalanını basmış, göstericilerle polis arasında çıkan çatışmalarda 20 kişi yaralanmıştı.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pazartesi günü yapılan güvenlik konseyi toplantısında konuyla ilgili Ukrayna hükümetini suçlamıştı.

Rus lider, "Stepan Bandera ve Hitler'in diğer suç ortaklarının Ukrayna'da kahramanlaştırıldığını biliyoruz. Ukrayna liderliğinin, II. Dünya Savaşı'nda işlenen Holokost suçlarına şahsi olarak katılan Nazileri alkışladığını biliyoruz. Şimdi de Batılı patronlarının talimatıyla Rusya'da pogromlar yapmak istiyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

Moskova yönetimi Dağıstan'a İsrailli mültecilerin geldiği yönündeki haberleri ortaya atan Telegram hesabının Ukrayna hükümetiyle bağlantılı olduğunu iddia ediyor.

Benzer söylentiler aynı gece Çeçenistan'ın başkenti Grozni için de ortaya atılmış ancak Çeçen devlet kanalı bir açıklama yayımlayarak haberin yalan olduğunu duyurmuştu.


Independent Türkçe, RT, Moscow Times

DAHA FAZLA HABER OKU