Bruce Lee'nin kızı: "Tarantino, babamı beyazların hikayelerine göre tasvir etti"

Yönetmenin "Bir Zamanlar... Hollywood'da" filmi, efsanevi aktör ve dövüş sanatçısını kendini beğenmiş biri olarak tasvir ediyordu

Bruce Lee'nin kızı Shannon Lee, Quentin Tarantino'nun 2019 yapımı drama-komedi filmi Bir Zamanlar... Hollywood'da'da (Once Upon a Time... in Hollywood) babasını neden "pisliğin biri" gibi tasvir ettiğinden emin olmadığını söyledi.

Yönetmenin Oscar'a aday gösterilen filminde Leonardo DiCaprio, 1960'ların Los Angeles'ında yaşayan tükenmiş bir film yıldızını ve Brad Pitt de onun dublörünü canlandırıyordu.

Filmin başlarında, Pitt'in canlandırdığı Cliff Booth, Mike Moh'un canlandırdığı Bruce Lee tarafından The Green Hornet setinde dövüşe davet ediliyor ve Lee'nin kendini beğenmiş bir kişiliği olduğu ortaya çıkıyor.

Telegraph'a konuşan Shannon, ikonik dövüş sanatçısı ve aktör olan babasının neden bu şekilde tasvir edildiğini düşündüğü sorusuna şu cevabı verdi:

Bu çok ilginç. Aslında bilmiyorum.

[Tarantino] ile hiç tanışmadım. Babamla ne derdi olduğunu bilmiyorum. Belli ki babamın havalı olduğunu düşünüyor çünkü ondan epeyce bir şey almıştı.

Tarantino'nun popüler aksiyon gerilim filmleri Kill Bill: Vol 1 (2003) ve Vol 2 (2004), Lee'nin ikonografisiyle doluydu.

Shannon şunları ekledi:

Ama aynı zamanda, babamla karşılaşan ve olumsuz bir deneyim edinen kişiler tarafından kendisine pek çok hikaye anlatıldığını da düşünüyorum.

Shannon "Onu aşırı özgüvenli veya kendini beğenmiş buldular" diye devam etti.

Tecrübelerime göre bu hikayelerin çoğunlukla beyaz erkeklere ait olduğunu söylemeliyim. Bence Quentin'e bu hikayelerden çokça anlatılmış ve o da bunlara inanmış olabilir. Galiba pek çok kişi babamı kibirli biri olarak görüyordu, anlıyorsunuz ya?

Shannon, filmin gösterime girmesinin ardından 2019'da IndieWire'a verdiği röportajda Tarantino'nun, babasını "boş konuşan kendini beğenmiş bir pislik" olarak tasvir etmesini kınamıştı.

Tarantino da daha sonra verdiği bir röportajda Lee'nin kurgusal tasvirini savunmuş ve bunun kendi araştırmalarına dayandığını ileri sürmüştü.

Shannon 2020'de South China Morning Post'a yaptığı bir başka açıklamadaysa "[Tarantino'nun filminin] bazı yerlerde bazı kişilerin 'Ah, Bruce Lee bir pislikti' dediği bu anlatıyı kurması talihsizlik" diye yakınmıştı.

Bakın, bazen herkes tam bir pislik olabiliyor. Hayatımda kibirli ve öfkeli olabiliyorum diye genelde de öyle olduğum söylenebilir mi? Hayır, babam genelde öyle değildi. Son derece tutkulu ve azimliydi.

Lee, 1973'te 32 yaşındayken Hong Kong'da öldü. Lee'nin ölüm nedeni, adli tabibin serebral ödem (beynin şişmesi) kararına rağmen uzun süre boyunca entrika söylentilerinin kaynağıydı.

Zamansız ölümünden önce Lee ve eşi Linda Lee Cadwell'in Shannon ve Brandon adında iki çocukları oldu. Brandon, 1993'te Karga (The Crow) filminin setinde bir dekor tabancasıyla vurulduktan sonra hayatını kaybetti. Brandon öldüğünde 28 yaşındaydı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU