Armagedon kehaneti ABD-İsrail ilişkilerini nasıl etkiliyor?

"Kutsal kitap İsrail'i kutsayanların kutsanacağını söylüyor"

ABD'li bağımsız gazeteci Lee Fang, Hristiyan inanışında "Armageddon Savaşı" olarak bilinen kehanetin siyasi etkilerini araştırmak için ABD'li Kongre üyeleriyle görüştü.

Praying for Armageddon isimli film için Amerikalı siyasetçilerle konuşan konuşan Fang, İncil'de yer alan kehanetin İsrail-Filistin savaşına yönelik ABD politikalarını nasıl etkilediğine ışık tutmaya çalıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'li gazeteci temmuzda izleyicinin beğenisine sunulan filmden bazı kesitleri, İsrail-Filistin gerilimi çerçevesinde sosyal medya platformu X'te paylaştı.

Görüntülerde Cumhuriyetçi vekil Lauren Boebert'in konuyla ilgili gelen soruya, "Tanrı'yı yüceltmek için iki ulus yaratıldı. İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri. İkisine de şükredeceğim, ikisini de onurlandıracağım. Onları korumak için yapabildiğim her şeyi yapacağım" şeklinde yanıt verdiği görülüyor.

Bir diğer Cumhuriyetçi vekil Tim Burchett ise konuyla ilgili gelen soruya, "Baptist veya evanjelik topluluğu radikal olarak adlandıramam. Çünkü onlar kutsal kitabı takip ediyorlar. Ve kutsal kitap İsrail'i kutsayanların kutsanacağını söylüyor. Bunu değişmez kabul ediyorlar ve ben de onlardan biriyim" ifadeleriyle yanıt veriyor.

Hristiyan inanışında Kudüs çevresinde Armagedon Savaşı adı verilen son bir savaşın yaşanacağına ve sonrasında kıyamet gününün geleceğine inanılıyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU