Kült filmin yönetmeni açıkladı: "DiCaprio alamadığı rolün seçmelerinde inanılmazdı"

"Oyuncu ajansımı aradım ve 'Beni öldürüyorsunuz' dedim"

DiCaprio, Lasse Hallström yönetmenliğindeki Gilbert'in Hayalleri'nde rol aldığında 18 yaşındaydı (Paramount)

1993 yapımı fantastik Disney komedisi Hocus Pocus'ta Omri Katz ve Thora Birch, Massachusetts'in Salem kentine taşınan Max ve Dani Dennison rolündeydi.

Max, Cadılar Bayramı'nda yanlışlıkla Bette Midler, Sarah Jessica Parker ve Kathy Najimy'nin oynadığı cadı kardeşleri hayata döndürüyordu.

Film o dönemde gişede pek ilgi görmese de zamanla kült bir klasik haline geldi.

"Sıradışı ve benzersiz"

Yönetmen Kenny Ortega, Entertainment Weekly'ye verdiği röportajda Hocus Pocus'un oyuncu kadrosunu oluştururken yaşadığı sıradışı bir anı anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmen, 1993'te Gilbert'ın Hayalleri (What's Eating Gilbert Grape) ve Bu Çocuğun Hayatı (This Boy's Life) filmlerinde rol aldığı için Max karakterini oynayamayacak da olsa genç Leonardo DiCaprio'yla tanışma fırsatı bulmuş. 

73 yaşındaki yönetmen, genç aktörden çok etkilendiğini, sohbet edip sandviç yediklerini, DiCaprio'nun "sıradışı ve benzersiz" olduğunu söyledi.

Ortega, oyuncu seçme ekibinin kendisini aradığını, "Birini gönderiyoruz ama onu alamazsın" dediğini anlattı ve ekledi: 

'Onunla tanışmanı istiyoruz, seninle tanışmak için gelmeyi kabul etti ama rolü oynayamaz' dediler. Geldi ve inanılmazdı. Çok sıra dışı ve eşsizdi. Stresliydi.

DiCaprio'nun kendisine "Burada olduğum için kendimi kötü hissediyorum çünkü bunu yapamam, gerçekten başka şeylere odaklanmış durumdayım" dediğini anlatan yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ben de 'Anlaşılabilir' dedim. Beraber bir sandviç paylaştık. Çok iyiydi. Çıkıp gittiğinde oyuncu ajansımı aradım ve 'Beni öldürüyorsunuz' dedim. Bu adamın çok özel olduğu açıktı.

Ortega'yla yaptığı bu görüşmeden birkaç yıl sonra DiCaprio, Hollywood'un en çok aranan yüzlerinden biri haline geldi.

6 adaylık, bir Oscar

Basketbol Günlükleri (The Basketball Diaries) ve Romeo + Juliet gibi filmlerdeki rolleri, tüm zamanların en çok hasılat yapan filmlerinden Titanik'teki (Titanic) başrol performansıyla doruğa ulaştı. 

O zamandan beri Başlangıç (Inception) ve Sıkıysa Yakala (Catch Me If You Can) gibi büyük filmlerde rol alan aktör, oyunculuk dalında 6 Oscar adaylığı elde etti ve Diriliş'le (The Revenant) En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandı.

Hocus Pocus'ta Leonardo diCaprio'nun yerine Max rolünü oynayan Omri Katz ise filmden sonra sadece birkaç dizide küçük rollerde yer aldı. 


Independent Türkçe, Entertainment Weekly, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU