James Bond'un yapımcısından serinin hayranlarını üzecek haber

Daniel Craig, 2021'de Ölmek İçin Zaman Yok'ta 007'yi son kez canlandırarak rolden emekli olmuştu

Cary Joji Fukunaga'nın yönetmenliğini üstlendiği Ölmek İçin Zaman Yok'ta Craig'e Rami Malek, Lashana Lynch, Léa Seydoux, Naomie Harris ve Ana de Armas eşlik etmişti (MGM)

James Bond rolünü canlandıracak yeni yıldızın arayışı, her zaman Hollywood'un en çok merakla beklenen oyuncu seçme süreçlerinden biri olmuştur. Ancak yine de Bond serisinde Daniel Craig'in yerine geçecek ismin yakın zamanda açıklanmasını beklemeyin.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzun süredir Bond serisinin yapımcılığını üstlenen Barbara Broccoli, Guardian'a verdiği yeni röportajda bir sonraki filmi planlamaya başlamadığını açıkladı.

Broccoli, "Daniel Craig, bize karakterin duygusal yaşamını ortaya çıkarma olanağı verdi ve dünya da buna hazırdı" diyerek ekledi:

Bence bu filmler, içinde bulundukları zamanı yansıtıyor ve bir sonraki bölüm için, onu yeniden keşfetmek için önümüzde çok büyük bir yol var ve biz buna daha başlamadık bile.

Craig, ilk kez 2006'da Casino Royale'le seriye adım atmış ve 5 film boyunca ikonik ajanı canlandırmıştı. 55 yaşındaki Britanyalı aktör, 2021 yapımı Ölmek İçin Zaman Yok'un (No Time to Die) gösterime girmesinin ardından rolden resmen emekli olmuştu.

"İnsanlar 'Bond öldü, Bond'a gerek yok' diyordu"

Broccoli, Craig'in 2006'da yeni 007 olarak tanıtılmasından bu yana çok şeyin değiştiğinin ve serinin bir sonraki döneminin farklı bir dünyayı yansıtması gerekeceğinin farkında olsa da Bond'un uyum sağlama yeteneğini hatırlatıyor:

Altın Göz (GoldenEye) zamanına dönüyorum, herkes şöyle diyordu. 'Soğuk savaş bitti, duvar yıkıldı, Bond öldü, Bond'a gerek yok, tüm dünya barış içinde ve artık kötü adam yok'. Oysa bu yanlıştı!

Broccoli son zamanlarda, Bond filmlerinden esinlenen bir realite şovu tanıtmakla meşguldü. Ancak 63 yaşındaki yapımcı, senaryolu bir James Bond dizisi yapmakla ilgilenmediğini açıkça belirtti:

Bond filmlerini sinema salonları için yapıyoruz. Bond filmleriyle ilgili her şey dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerin bu formatta görmesi için, bu yüzden televizyon işine girmek istemedik.

Broccoli yine de serinin daha da genişleyebileceğini ima etti. Ünlü yapımcı, uluslararası pazarlar için seriyi yeniden ele almaya ve ikonik casusun etnik kökenini değiştiren spinoff'lar yapmaya açık olduğunu açıkladı.

Henüz tam olarak o noktaya gelmedik ama Afrika, Hindistan ve Asya'dan dünyanın dört bir yanındaki çeşitli versiyonları görmeyi çok isterim.

Broccoli, geçen yıl Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamada, Bond'u kimin oynayacağını düşünmeden önce bir sonraki kötü adamın kim olacağıyla ilgilendiklerini söylemişti.

Her zaman yazarlarımızla oturur ve 'Dünya neyden korkuyor, Bond'un kötü adamı kim' diye düşünerek başlarız. Sonra da Bond'un duygusal yaşamına ve kişisel olarak daha önce yüzleşmek zorunda kalmadığı şeylere bakmak istiyoruz. Yani filmlerde iki büyük sorunu var: Biri jeopolitik diğeri kişisel.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU