The Walking Dead için milat: Üç yıl önceki planını nihayet gerçekleştirdi

Seri, spinoff'lar sayesinde dönüm noktasına ulaştı

Norman Reedus'ın başrolde olduğu The Walking Dead: Daryl Dixon'ın ikinci sezon çekimleri Fransa'da sürüyor (AMC)

The Walking Dead, son spinoff'ları sayesinde üç yıl önce planladığı şeyi nihayet başardı: Artık seri, tüm yıl boyunca devam edecek. 

Yazar Robert Kirkman ve sanatçı Tony Moore'un çizgi romanlarından uyarlanan The Walking Dead, 2010'da 6 bölümlük bir ilk sezonla ekranlara gelmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AMC'nin popüler kıyamet sonrası draması, 11 sezon ve 177 bölümün ardından 2022'de sona erdi. Elbette The Walking Dead'in finali, serinin televizyondaki varlığının sonu anlamına gelmiyordu.

2015'te AMC, yeni ve geri dönen The Walking Dead karakterlerini içeren 8 sezonluk Fear the Walking Dead'in prömiyerini yaptı. 

5 yıl sonra, kısa ömürlü The Walking Dead: World Beyond iki sezon boyunca ekranlara geldi ve ardından 2022'de 6 bölümlük Tales of the Walking Dead geldi. 

Bu yılsa, dizinin hayranların en sevdiği karakterlerinden bazılarına odaklanan iki spinoff daha yayımlanmaya başladı ve korku serisinin 2023'te etkileyici bir dönüm noktasına ulaşmasını sağladı.

Rekor kırdı

The Walking Dead, 2010'da yayın hayatına başladığında bölüm başına ortalama 5 milyon izleyiciye sahipti. Üçüncü sezonundaysa bu sayı 12 milyona ulaştı. 

Dizinin beşinci sezon prömiyeri 17,3 milyon izleyici çekerek kablolu yayın tarihinde en çok izlenen dizi bölümü unvanını kazandı. 

The Walking Dead, son iki sezonda bölüm başına iki milyon izleyiciyi bile bulmakta zorlanarak düşüşe geçti. 

Hayata geçmeyen büyük plan

Başlangıçta AMC, dizinin 2020'deki 10. yıldönümü için büyük bir adım atmayı planlıyordu. Plan, The Walking Dead'in yeni bölümlerinin tüm yıl boyunca ekranlara gelmesiydi. 

Koronavirüs salgınının başlaması da dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle bu fikir gerçekleşmedi. 

Fear the Walking Dead'in izlenme oranları da düşüş yaşadı ancak yeni sezon 2023'ün sonlarında prömiyer yapacak. Eleştirmenlere göre, serideki zombiler gibi The Walking Dead serisi de ölmeyi reddediyor.

Spinoff'lar seriyi yaşatıyor

AMC'nin yıl boyunca devam eden The Walking Dead planı 2020'de meyve vermemiş olsa da seri, 2023-2024 televizyon sezonundan itibaren tüm yıl boyunca devam edecek. 

2023 yazında AMC, Maggie ve Negan'ın Manhattan'ın kıyamet sonrası sokaklarına çıkmalarını konu alan The Walking Dead: Dead City'nin prömiyerini yaptı. 

Eylüldeyse hayranların favori karakteri Daryl'ın Fransa'daki maceralarına odaklanan The Walking Dead: Daryl Dixon izleyiciyle buluştu. 

Fear the Walking Dead'in 2023-2024 kış sezonunda geri dönmesi planlanıyor ve ardından yeni bir spinoff daha yayınlanacak.

Şubat 2024'ün sonlarında yayımlanması planlanan The Walking Dead: The Ones Who Live, Rick Grimes ve sevgilisi Michonne'a odaklanacak. 

Dizi hakkında çok fazla şey bilinmese de Rick Grimes'ın Walking Dead evrenine dönüşü, serinin hayranları tarafından merakla bekleniyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU