Pakistan, dünya kupası elemelerinde ilk kez tur atladı

Elemelerin ikinci turunda Suudi Arabistan, Ürdün ve Tacikistan'la karşılaşacak

Pakistan, dünya çapındaki 207 takım arasında 197. sırada yer alıyor (AFP)

Pakistan Milli Futbol Erkek Takımı antrenörü Stephen Constantine, takımın ilk kez FIFA Dünya Kupası ön elemelerinde galibiyet almasının ardından, "Hayatımda hiç bu kadar çok sayıda yetişkin erkeğin ağladığını görmemiştim" dedi.

Pakistan, 17 Ekim'deki 2026 Dünya Kupası Elemeleri'nin ilk maçında, İslamabad'daki Cinnah Stadyumu'nda Kamboçya'yı ağırladı.

Harun Hamid'in 67. dakikada attığı golle Kamboçya'yı mağlup 1-0 mağlup eden Pakistan, Dünya Kupası Elemeleri tarihinde ilk kez tur atlamış oldu.

Bu zafer, Pakistan'ın Asya'daki 2026 Dünya Kupası eleme sürecinde ikinci tura çıkmasını sağladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sadece üç buçuk haftadır takımı çalıştırdığını söyleyen Constantine, herkes adına çok mutlu olduğunu söyledi.

Eylül ayında göreve gelen Constantine, daha önce Nepal, Malavi, Sudan, Ruanda ve Hindistan milli takımlarının antrenörlüğünü üstlenmişti. 

Pakistan, elemelerin ikinci turunda G Grubu'nda Suudi Arabistan, Ürdün ve Tacikistan'la karşılaşacak.

Mevcut anlaşmasının 23 Ekim'de sona ereceğini söyleyen Constantine, "Bana tam bir yıllık, iki yıllık dönem vermezler. Pakistan Futbol Federasyonu'nun (PFF) bir plan yapması gerekiyor. Sanırım kalmamı istiyorlar ama göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Pakistan'da normal bir futbolun olmadığını dile getiren Constantine, takımın yarısının yarı zamanlı işlerde çalıştığını ya da aylardır ayağına top değmeyen oyunculardan oluştuğunu söyledi.

Independent Türkçe, BBC, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU