Avustralya'nın farklı kentlerinde Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

Sidney'de 15 bin kişi toplanırken diğer şehirlerde de benzer protestolar vardı: "Biz adaletin yanında duruyoruz"

İsrail ve Hamas arasındaki çatışma devam ederken Avustralya'nın Sidney kentinde halk Gazze'deki Filistinlilere destek için gösteri yapıyor (Reuters)

Cumartesi günü binlerce gösterici, İsrail'in saldırılarına son verilmesi çağrısıyla Filistin'i destekleyen bir miting için Avustralya'da toplandı.

Avustralya'nın en büyük şehri Sidney'de düzenlenen mitingde tahmini 15 bin protestocu Filistin bayrağıyla yürüdü ve İsrail'in Gazze'yi bombalamayı durdurmasını istedi.

İsrail'in son iki hafta içinde dar şeridi hedef aldığı hava ve topçu saldırıları halihazırda 4 bin 100 kişiyi öldürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Protestocular "Filistin asla ölmeyecek" ve "Nehirden denize Filistin özgür olacak" sloganları attı.

Brisbane, Perth ve Hobart'ın da aralarında yer aldığı başka Avustralya şehirlerinde de benzer mitingler düzenlendi.

The Guardian'ın haberine göre kampanya yürütücüsü Assala Sayara, yüksek sesli tezahüratlar arasında protestoculara "Bugün dünyaya adaletin yanında durduğumuzu söylemeye geldik" dedi:

İnsanlığın yanındayız.

Associated Press'in aktardığına göre protestoculardan Barbara O’Neill, Filistinlileri "erkek ve kız kardeşlerim" diye nitelendirirken "Soykırıma çok dikkat çekecek şekilde, alenen maruz kalıyorlar" ifadesini kullandı.

Diğer bazı protestocular, halkın "Filistinlilere neler olup bittiğini bilme hakkı" olduğu için ve insani davaya inandıkları gerekçesiyle mitinge katıldıklarını söylediler.

Mitinge katılan James McGlone, AP'ye "İsrail devletinin ne yaptığını ve yapmaya devam ettiğini bilselerdi Filistin'i desteklerlerdi" dedi.

Avustralya
İsrail ve Hamas arasındaki çatışma devam ederken Avustralya'nın Sidney kentinde halk Gazze'deki Filistinlilere destek için gösteri yapıyor (Reuters)


İsrail'in eylemlerine karşı daha önce düzenlenen bir miting, bazı protestocuların Yahudi karşıtı sloganlar atmasının ardından tartışmalara yol açmıştı ve bu toplantıya da son dakikada yeşil ışık yakıldı.

Mekanda kayda değer miktarda polis görüldü ve organizatörler, yürüyüşün barış içinde sürdürülmesini sağlamak için yetkililerle yakın çalıştıklarını söyledi.

Protesto organizatörü Fahad Ali internette yayımladığı açıklamada, "Geçen hafta Yeni Güney Galler Eyalet Başbakanı, bu eyalette bir daha asla Filistin yürüyüşü olmayacağını söylüyordu" dedi:

Buna karşı savaştık ve kazandık, bu yüzden bugün gerçekten başarılı, gerçekten harika bir etkinlik için sabırsızlanıyoruz.

Bununla birlikte, Avustralya Yahudi cemaatinin en üst seviyedeki örgütü olan Avustralya Yahudileri Yürütme Konseyi'nin eş CEO'su Alex Ryvchin, cumartesi günkü Sidney mitinginin "Avustralya'da daha fazla nefreti kışkırttığını" ve "kırılgan sosyal uyumu" bozduğunu söyledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Eren Umurbilir

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU