Yüzüklerin Efendisi hayranı tuhaf teoriyi çürüten gizli detayı buldu

"Tartışılmaz bir kanıt"

2 milyar 991 milyon dolar hasılat yapan üçlemede Legolas'ı Britanyalı aktör Orlando Bloom, Frodo'yuysa Elijah Wood canlandırmıştı (New Line) 

Bir Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) hayranı, filmlerle ilgili en tuhaf teorilerden birini çürüten gizli bir ayrıntı buldu. 

Peter Jackson'ın J.R.R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden uyarladığı film serisi, 2001'le 2003 arasında gösterime girmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlk film Yüzük Kardeşliği (The Fellowship of the Ring), yıllar önce üretilen ve Orta Dünya topraklarına kandan başka bir şey getirmeyen yüzükten kurtulmak için verilen mücadeleyi konu alıyordu. Film, bir yandan da dünyanın kaderinin bağlı olduğu yüzüğü yok etmeye çalışan farklı ırklardan kahramanları tanıtıyordu.

Filmlerle ilgili şimdiye kadar ortaya atılan en garip teorilerden biri, Frodo'nun Legolas'ın adını aslında bilmediğiydi.

Teorinin ortaya atılmasından yıllar sonra bir Reddit kullanıcısı, bu iddiayı çürüten gizli bir ayrıntı buldu. 


Reddit'teki "Frodo'nun Legolas'ın adını bildiğinin kanıtı" başlıklı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Frodo'nun kitabının sonu. Kitabı yüzük yok edildikten yıllar sonra bitirmişti, dolayısıyla (sadece kitabı yazmak için bile olsa) Legolas'ın adını o zamanlar bilmeyip sonradan öğrenmiş olması da mümkün. Ancak bu, Frodo'nun Legolas'ın adını gerçekten bildiğinin ve hatta tüm aksan işaretleriyle doğru yazdığının tartışılmaz bir kanıtı.

Reddit gönderisinde de görüldüğü gibi, Kralın Dönüşü'nün (The Return of the King) sonunda Frodo'nun yazdığı kitapta Legolas'ın adını yazdığı görülüyor.

Teori nasıl ortaya atıldı?

Yüzüklerin Efendisi filmlerinde Frodo, Legolas'ın adını hiç kullanmıyor. Hatta Yüzük Kardeşliği'nde Legolas'ın Frodo'ya "Yayım sende" dediği sahne dışında ikisi birbiriyle nadiren konuşuyor. 

Kralın Dönüşü'nde kardeşlik yeniden bir araya geldiğinde Frodo, heyecanla Gimli'ye ismiyle hitap ediyor ancak Legolas geldiğinde garip ve dalgın şekilde gülümsüyor. 

İşte filmdeki bu an, Frodo'nun Legolas'ın adını bilmediğinin iddia edilmesine, tuhaf ve biraz da alaycı teorinin ortaya atılmasına neden olmuştu.


Independent Türkçe, Reddit, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU