Mick Jagger, Rolling Stones'un nasıl hatırlanmasını istediğini açıkladı

Eski rock grubu 18 yıl aradan sonra yayımlayacağı ilk orijinal müzik albümünü yakında çıkarıyor

Arşiv (AFP)

Mick Jagger, The Rolling Stones'un nihayetinde kayıt yapmayı bıraktığında nasıl hatırlanmasını istediğine dair düşüncesini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

80 yaşındaki Stones solisti, grubun 2005 tarihli A Bigger Bang'den bu yana orijinal parçalardan oluşan ilk derlemesi olan son albümü Hackney Diamonds'ın çıkışına hazırlanıyor.

The Times'a verdiği yeni bir röportajda Jagger, 1962'de kurulan ve kariyeri onlarca yıla yayılan grubunun mirasına ilişkin umutlarını paylaştı.

Jagger kısaca "The Stones'un nasıl hatırlanacağına dair istediğim tek şey, iyi bir rock grubu olması" diye açıkladı:

The Beatles olacak ve The Stones olacak ve birlikte rock dönemini temsil edecekler.

The Stones'un çok daha uzun ömürlü olduğu aşikar.

"Satisfaction" şarkısının solisti, 14 Ekim Cumartesi günü yayımlanan biyografik röportajın başka bir kısmında, Paul McCartney'le arkadaşlığı ve The Beatles'ta yer alan müzisyenin The Rolling Stones hakkında yaptığı yorumla ilgili konuştu.

Jagger, gazeteci Will Hodgkinson'a şöyle dedi:

McCartney, The Beatles'ın The Stones'tan daha iyi olduğunu çünkü The Stones'un aslında sadece bir blues cover grubu olduğunu söyledi.

Ancak Jagger, McCartney'e ya da yorumuna karşı herhangi bir kötü his beslemediğini vurgulayarak McCartney'nin grubunun da benzer bir şekilde başladığını iddia etti.

Jagger, "Eh, The Beatles da yola çıktığında aslında sadece bir blues cover grubuydu. Her grup başlangıçta bir cover grubudur çünkü işler böyle yürür" dedi.

Turnede olduğumuzda, büyük bir an yaratmak için aslında seyirciler arasında olmayan birinin orada olduğunu söylemeyi seviyorum, bu yüzden bir keresinde 'Paul McCartney bu gece burada. Sahneye çıkacak ve blues cover'larımızdan bazılarını çalacak' dedim. Paul'e mesaj atarak bu yorumu için teşekkür ettim çünkü bana çok fazla mizah malzemesi verdi.

Bu haftanın başlarında gitarist Keith Richards, Jagger'ın "öfkesinin" albüm için nasıl ateşleyici unsur gibi kullanıldığından bahsederek şarkıcıların bir albümün materyali konusunda hevesli olmalarının önemine dikkat çekmişti.

Richards gülerek, "Mick'e gerçekten ilgilenmediği bir şarkı verildiğinde onu gerçekten kötü hale getirebilir" demişti:

Belki de 18 yıl sürmesinin nedenlerinden biri de bu çünkü Mick'in heves dalgaları gelip gidiyor.

The Independent'ın Hackney Diamonds incelemesinde eleştirmen Mark Beaumont; Jagger, Richards ve basçı Ronnie Wood'un 70'li ve 80'li yaşlarında olmalarına rağmen, albümün genç bir ruha sahip olmasına ve prodüksiyon kalitesine övgüde bulundu.

Beaumont şöyle yazdı:

Prodüktör Andrew Watt'ın her şeye göz alıcı bir çağdaş hava kattığı ve çoğu parçanın çarpıcı rock doruklarına ulaştığı Hackney Diamonds, öylesine sonik ve duygusal türbülansla dolu ki.

Hackney Diamonds 20 Ekim'de piyasaya çıkıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU