John Wick 5, önceki filmin finalinin üstesinden nasıl gelecek?

Serinin yaratıcısı, 9 filme yetecek kadar fikri olduğunu açıklamıştı

John Wick 4, dünya yapında 436 milyon dolar hasılat yaparak serinin en çok kazandırak filmi olmuştu (Lionsgate)

2014'te başlayan, üç devam filmi çekilen ve daha fazlası da yolda olan aksiyon serisi John Wick, başroldeki Keanu Reeves'in başarılı performansıyla çok sevildi ve en iyiler arasındaki yerini aldı. 

Ancak 4. filmin sonu, serinin geleceği için büyük bir engel teşkil ediyor.

John Wick dirilince seri nasıl devam edecek?

Bu yıl vizyona giren John Wick 4'ün (John Wick: Chapter 4) sonunda, kanlı bir düelloya tutuşan serinin ana karakteri, yaralarına yenik düşüyordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aksiyon kahramanlarının hikayeleri tamamlanmadan ölmeleri alışılmadık bir durum değil. Bu yüzden eleştirmenlere göre asıl soru şu: John Wick dirildikten sonra seri nasıl devam edecek?

Eğer seri John Wick'i öldürüp sonra diriltirse, bu onu bir daha öldürmeyi deneyemeyecekleri anlamına geliyor. Çünkü izleyiciler artık kahramanın gerçekten öldüğüne güvenmeyecektir. 

Seri, John Wick'i sonraki bir filmde sonsuza dek öldürse bile onun daha önce bir kez "öldüğünü" görmüş izleyiciler için bu tatmin edici olmayabilir.

Akıllardaki bir diğer soru da serinin John Wick'i öldürmeden ya da diriltmeden nasıl sona erebileceği.

Seri 9 filme kadar uzayabilir

Eleştirmenlere göre John hayatta kalırsa, serinin yapabileceği en iyi şey ona tam olarak istediğini yani özgürlüğünü vermek olacaktır. Bu final hem John'u hem de seyirciyi tatmin edebilir.

Öte yandan seri, John'u çok erken öldürmüş olabilir. Yaratıcısı Chad Stahelski, Inverse'e verdiği röportajda seriyi John Wick 9'a kadar sürdürebilecek fikirleri olduğu açıklamıştı. 

Eğer seri Stahelski'nin söylediği gibi devam ederse, John'un ölümü çok erken gerçekleşmiş olacak.

Özetle John'un ölümü, John Wick serisinin nereye gittiği ve iyi olup olmayacağı konusunda birçok soru işareti bırakıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Inverse

DAHA FAZLA HABER OKU