Taciz ettiği kadını uçakla takip eden pilot, aşağı domates fırlattı

Yaklaşık 4 yıl boyunca kadını taciz ettiği iddia edilen pilot, uçağı Facebook grubuna fotoğraf çekmek için kullandığını söyledi

Arnold'un 30 Kasım'da görülecek bir sonraki duruşmasına kadar herhangi bir uçağı uçurması da yasaklandı (Temsili / Wikimedia Commons)

New Yorklu 65 yaşındaki Michael Arnold, küçük uçağını bir kadının evinin üzerinde alçaktan uçurarak tacizde bulunduğuna yönelik suçlamaları kabul etmedi.

Arnold, dün Vermont'ta ağırlaştırılmış ısrarlı takip, tacizi önleme emrini ihlal, gözaltına direnme, kamu görevlisini engelleme ve polise yanlış bilgi verme suçlamalarıyla mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme heyeti, Arnold'u şikayetçi kadınla hiçbir şekilde temas kurmaması, evinden, iş yerinden ve tüm uçaklardan 91 metre uzakta durması şartlarıyla serbest bıraktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uçaktan domates attı

Mahkeme evraklarında Arnold'un New York’un Schuylerville köyünde yaşayan kadını yaklaşık 4 yıldır takip ettiği ve hakkında uçuş yapmasını yasaklayan bir emrin de mevcut olduğu belirtiliyor.

Soruşturmayı yürüten yetkililer ayrıca, Arnold'un köy üzerinde alçaktan uçarken domates attığının da görüldüğünü ifade etti.

Salı günü 1976 model Cessna 180 tipi tek pistonlu uçağını bulundurduğu Vermont'taki havalimanına giderken gözaltına alındı.

Arnold polise verdiği ifadede kimseyi takip etmediğini söyledi. Ayrıca bir gün önce uçağını kullandığına yönelik iddiaları reddederek, ''yolcu'' olarak uçtuğunu söyledi.

Arnold, kadınla hiçbir teması olmadığını, eğer ona zarar vermek isteseydi bunu çok kolay bir şekilde yapabileceğini ama asla yapmadığını da savundu.

Facebook’taki bir topluluk sayfası için fotoğraf çekmek üzere Schuylerville köyü üzerinde uçtuğunu öne süren Arnold, Federal Havacılık İdaresi’nin kendisine uçamayacağını söylemediğini de iddia etti.

Fakat resmi belgelere göre, Arnold hakkında 30 Mayıs'ta, New York Saratoga'daki bir mahkemede çıkarılan, pilotun kadından, evinden, işyerinden uzak durması adına geçici koruma kararı mevcut.

Kararda, Arnold'un kadınla temas kurmaması, kendisini, ailesini ve iddia edilen suçun tanıklarını taciz etmekten, korkutmaktan, tehdit etmekten kaçınması emri yer alıyor.


Independent Türkçe, Associated Press, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU