Asya Futbol Konfederasyonu: Suudi Arabistan unutulmaz bir Dünya Kupası düzenleyecek

Suudi Arabistan’ın 2034 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği adaylığını destekledi

Asya Futbol Konfederasyonu Suudi Arabistan’ın aday olma niyetine desteğini açıkladı (AFC)

Asya Futbol Konfederasyonu (AFC), Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA), Asya’daki ulusal federasyonlarına, 2034 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmak için adaylık dosyalarını sunma davetini memnuniyetle karşılayarak tam destek verdiğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AFC Başkanı Şeyh Selman bin İbrahim el Halife, “AFC, FIFA Konseyi’nin ev sahipliğine ilişkin kararlarını destekliyor. Bu kararların, küresel erkek futbolunun temel dayanağı olan önemli bir değere sahip Dünya Kupası turnuvasına ev sahipliği yapmak ve düzenlemek için aday olmak üzere, tüm kıta federasyonlarına daha adil fırsatlar verilmesinin önünü açacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan ayrıca, “Bu kararı alkışlıyoruz. Zira tüm kıta federasyonlarında düzenlenecek dünyanın en büyük spor etkinliğini izleyeceğiz. Taraftarları bu güzel oyunun ruhunda birleştirmeye daha fazla ulusal federasyon katılabilecek” ifadelerini de sözlerine ekledi. 

Şeyh Selman, Suudi Futbol Federasyonu’nun 2034 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma niyetini duyurmasını memnuniyetle karşıladı. Şeyh Selman, “Suudi Futbol Federasyonu’nun 2034 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma niyetini açıkladığını ve tüm Asya futbol camiasının Suudi Arabistan Krallığı için bu son derece önemli girişimi desteklemek için birlik olacağını belirtmekten mutluluk duyuyorum. Başarılı bir şekilde düzenlenmesi için küresel futbol camiasıyla yakın işbirliği içinde çalışmaya kararlıyız” şeklinde konuştu.

Başkan Selman, “Suudi Arabistan 2027’de AFC Asya Kupası’na ev sahipliği yapacak ve bu, onlar için çok büyük bir örnek olacak. Suudi Futbol Federasyonu’nun olağanüstü bir Asya Kupası organizasyonu düzenleyeceğine olan inancımız tam” dedi. Şeyh Selman “Dünyanın her yerinden taraftarlara bu güzel etkinliğin eşsiz ve muhteşem kutlamayı deneyimlemeleri için harika bir fırsat verileceğine inanıyor, Dünya Kupası’nın unutulmaz bir versiyonunun düzenleneceğine güveniyoruz” dedi.

FIFA’nın Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma mekanizmasını gözden geçirme kararı ile, Güney Kore ve Japonya’nın 2002, Katar’ın 2022’de turnuvayı düzenlemesinin ardından, Asya kıtası 2034’te tarihinde üçüncü kez Dünya Kupası’na ev sahipliği yapma olanağına sahip olacak.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU