Daryl'ın meşhur silahı değişti: Arbaletin yerini 13 yıl sonra başka alet aldı

The Walking Dead'in favori karakteri dizinin başından beri aynı silahı kullanıyordu

Dizide Reedus'ın yanı sıra Clémence Poésy, Adam Nagaitis, Anne Charrier, Eriq Ebouaney, Laika Blanc Francard, Romain Levi ve Louis Puech Scigliuzzi rol alıyor (AMC)

The Walking Dead: Daryl Dixon, kahramanına 13 yıl sonra ikonik arbaletinin yerini alan yeni bir silah verdi. 

Norman Reedus'ın canlandırdığı Daryl, The Walking Dead'in ilk zamanlarından beri hayranların favorisi haline geldi. Daryl, kişiliği ve diğer karakterlerle ilişkisi sayesinde çok sevilse de belalı tavırları ve benzersiz dövüş stili de izlecileri etkiledi. 

Arbalet Daryl karakterinin büyük bir parçası olsa da yeni spinoff, ona yeni bir silah verdi.

Bıçak, tabanca, roketatar...

The Walking Dead: Daryl Dixon'ın yapımcıları, Fransa'da geçen diziye tamamen farklı bir atmosfer yarattı. Daryl'a yeni bir silah vermek de bu yeni ortamın oluşturulmasında önemli rol oynadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daryl, dizide yer aldığı sezonlar boyunca bıçak, tabanca ve hatta roketatar gibi her türlü silahı kullandı. Hepsinde ustalaştı ancak arbalet her zaman ilk tercihi oldu. 

Cephaneliğine son eklenen şeyse çok farklı ve güvenilir arbaletiyle neredeyse tam bir tezat oluşturuyor.

Daryl'ın tercih ettiği yeni silah pek modern sayılmaz: Ortaçağ'dan kalma bir gürz. Bu, arbaletiyle büyük bir tezat oluşturuyor. 

Daryl, eskiden düşmanları uzun mesafeden sessiz ve incelikli şekilde etkisiz hale getirebiliyordu. Öte yandan arbaleti tek bir vuruşla birden fazla zombi veya insanı öldürmesine imkan sunuyordu. Yeni spinoff'ta kullandığı gürz, onu yakın dövüşe zorluyor.

Yeni silah rahibelerin zulasından

Daryl yeni silahını rahibelerin manastırdaki Ortaçağ silahları zulasından aldı. Arbaletiniyse muhtemelen Fransa'da kıyıya vurmadan önce kaybetti. Dizi buna henüz açıklık getirmedi.

Daryl Dixon, Dead City'den sonra The Walking Dead'in ikinci spinoff'u olma özelliğini taşıyor. 

Dizinin yeni bölümleri pazar günleri yayımlanıyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU