Ridley Scott, Napolyon'u yönetmeyi Lego yapmaya benzetti

85 yaşındaki yönetmenin yeni filmi 24 Kasım'da gösterime girecek

Senaryosunu David Scarpa'nın yazdığı filmde Joaquin Phoenix'ın yanı sıra Vanessa Kirby ve Tahar Rahim de rol alıyor (Apple Studios)

Gladyatör (Gladiator) ve Cennetin Krallığı (Kingdom of Heaven) gibi büyük filmleri yöneten Ridley Scott, tarihi destanlar hakkında fazlasıyla deneyim sahibi. Ancak Napolyon (Napoleon), onun standartlarına göre bile çok devasa bir girişim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Entertainment Weekly'ye verdiği yeni röportajda Scott, Joaquin Phoenix'in imparatora dönüşen Fransız generalini canlandırdığı biyografik filmde, ekibinin detaylara gösterdiği titizlikten bahsetti.

Scott, "Onunla ilgili dünyadaki tüm kitapları okuyabilirim ama bunun yerine çok çok iyi olan ekibime güveniyorum" diyerek ekledi: 

Ekibim daha önce hiç görmediğim kadar muhteşem askeri kostümler yapıyor. Kostümler akıllara durgunluk veriyor ve sonra neden-sonuç savaş sekansları için bir askeri uzmanım var. Hepsi koordine ediliyor. Komik bir şekilde, filmi savaş planlar gibi planlıyorum.

Scott, departmanlar arası işbirliğinin önemini vurgulayarak, Napolyon ölçeğindeki filmlerin ancak herkesin iletişim kurması halinde başarılı olabileceğini açıkladı.

85 yaşındaki yönetmen, "Böyle bir film yaptığınızda, tüm bölümlerin sorumlularının düzenli olarak masanın etrafında olması gerekir" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Haftada bir toplantı yapıyoruz ve sayfa sayfa gidiyoruz. Birinci sayfa, bir sorunum var. Sorun nedir? Ve sonra ikinci sayfaya geçiyoruz. Bu şekilde hızlıca ilerliyoruz çünkü herkes resmin içinde ve sol el her zaman sağ elin ne yaptığını biliyor.

Britanyalı yönetmen, Napolyon gibi büyük filmleri dağa tırmanmaya benzetti:

Yer seviyesindeyken zirve çok uzakta görünüyor. Ancak bir araya getirmeye çalıştığınız bu gülünç derecede zorlu Lego setinde ortaklarınızla birlikte tepeye tırmanırken, bazen parçalar uymuyor. Ve zaten 20 bin feet'e ulaşmış oluyorsunuz. Bu her gün devam eden bir süreç ama ben bu yüzden yapıyorum. Bunu seviyorum.

Napolyon, Türkiye'de 24 Kasım'da izleyiciyle buluşacak.


Independent Türkçe, Entertainment Weekly, Indiewire

DAHA FAZLA HABER OKU