Daryl Dixon kendi dizisinin kötü adamı olabilir mi?

The Walking Dead'in en trajik sahnesi bunun doğru olabileceğini ortaya koyuyor

Başrolünde 54 yaşındaki Reedus'ın yer aldığı The Walking Dead: Daryl Dixon'ın yeni bölümleri pazarları yayımlanıyor (AMC)

The Walking Dead'in yeni spinoff'unda başrol oyuncusu Norman Reedus, hayranların çok sevdiği Daryl Dixon karakterini canlandırıyor. Ancak Daryl ana kahramanı olduğu dizinin kötü adamı durumuna da düşebilir. 

Daryl herkes için "kahraman" mı?

The Walking Dead'in sadık izleyicileri Daryl'ın dürüst ve iyi kalpli biri olduğunu bilse de eleştirmenlere göre karakterin saldırgan doğası, onun kötü adam gibi görülebilmesini kolaylaştırıyor. Bu da dizi evrenindeki yabancılar için Daryl'ın pek de kahraman gibi görünmeyebileceği anlamına geliyor.

Daryl, birini öldürmek de dahil olmak üzere doğru nedenlerle kötü şeyler yapmaktan çekinmiyor. Bu da onu kendi spinoff'unun kötü adamı olmaya bir adım daha yaklaştırıyor.

The Walking Dead'in en trajik anı aslında Daryl'ın suçu

Daryl, dizinin gerçek kötüleriyle yüzleşirken, harekete geçmekte ve başkalarını kurtarmak için kendini tehlikeye atmakta tereddüt etmiyor. Ancak bu durum, The Walking Dead'de de görüldüğü gibi geri tepebiliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ana dizide Steven Yeun'un canlandırdığı Glenn'in ölümü, tüm serideki en trajik anlardan biri olarak kabul ediliyor. Glenn'in The Walking Dead'in 7. sezonunun ilk bölümündeki korkunç sonu, Daryl'ın itaat etmeyi reddederek Negan'a meydan okumasıyla gerçekleşmişti. Bu hareket görünürde onurlu bir eylem olsa da Glenn'in ölümüne ve grup için daha kötü bir duruma yol açmıştı. 

Eleştirmenlere göre aynı şey, The Walking Dead: Daryl Dixon'da da görülebilir. İki yabancıyı kurtarmaya çalışan Daryl, düşman grubun önemli bir üyesini öldürüyor ve bunun sonucunda daha fazla karakteri tehlikeye atıyor.

Eylemleri çocuğu tehlikeye atıyor

The Walking Dead: Daryl Dixon, Daryl'ın Amerika'ya dönmeye çalışmasına odaklanıyor. Bunun için en iyi yol Laurent adlı çocuğun Fransa'yı boydan boya geçmesine yardım etmek. 

İyi niyetli sayılsa da Daryl, Laurent'a fazla ilgi göstermediği gibi korunmasına da pek yardımcı olmuyor. Elbette Daryl'ın hayatta kalma içgüdüleri çocuğu güvende tutmaya yardım ediyor ancak eleştirmenlere göre eylemleri nedeniyle Laurent'ı da tehlikeye atıyor. 

Fransa'da zaten peşinde olan birkaç kişi var ve yeni grubuna getirdiği tehlike onu bir kahramandan çok kötü adam yapıyor.

Doğru olanı yapmak her zaman işe yaramıyor

Dizinin yeni kötü adamlarından biri olan Codron'un tek niyeti Daryl'ı öldürerek kardeşinin intikamını almak. Onu aramak için manastıra geldiğinde Daryl ilk öldürücü darbeyi vurana kadar her iki taraftan da kan dökülmemişti. Ancak Daryl'ın hamlesiyle başlayan mücadele sona erdiğinde neredeyse hiç kimse sağ kalmamıştı.

Daryl geri dönmeseydi ya da Codron'un kardeşini öldürmeseydi tüm bunlar önlenebilirdi. Elbette, her iki durumda da doğru olanı yapmaya çalışıyordu ancak görünüşe göre bu her zaman işe yaramıyor. 


Independent Türkçe, ScreenRant, Looper

DAHA FAZLA HABER OKU