İran istihbaratı Ronaldo ve Ali Dayi'nin görüşmesini engelledi

Persepolis kulübü başkanı, görevden alınmakla tehdit edildi

İran istihbaratı, Persepolis kulübünün Cristiano Ronaldo ve Ali Dayi için ortak bir parti ve öğle yemeği düzenlemesini engelledi / Görsel: Independent Arabia

İran Persepolis kulübündeki bir kaynak geçen cumartesi günü Independent Farsça'ya verdiği demeçte, İran İstihbarat Bakanlığı'ndaki güvenlik görevlilerinin Suudi kulübü Al Nassr'ın oyuncusu Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ile İran futbol efsanesi Ali Dayi arasında gerçekleşecek bir görüşmeyi engellediğini söyledi.

Dayi, geçen pazartesi günü Suudi ekibinin Tahran'a gelmesinin ardından, onları Asya Şampiyonlar Ligi'nde bir araya getiren maça çıkmıştı.

Kaynaklar, istihbaratın İran kulübü Persepolis'in Ronaldo ve Dayi için ortak bir tören ve öğle yemeği düzenlemesini engellediğini doğruladı.

Dayi, Ronaldo'dan sonra FIFA tarihindeki ikinci golcü. 16 Eylül 2022'de İran'daki rejime karşı çıkan halk protestoları sırasında Dayi, hükümeti defalarca eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca İran güvenlik güçleri tarafından tutuklanan gençleri destekledi. Bu da güvenliğin eski uluslararası oyuncuyu herhangi bir spor faaliyetinden men etme ve antrenmanda çalışmasını engelleme kararı vermesine neden oldu.

Al Nassr Kulübü oyuncularının Tahran'a gelişi sırasında Persepolis CEO'su Rıza Derviş, eski dostu Dayi ile birlikte havalimanında Ronaldo'yu karşılamaya çalıştı.

Daha sonra Suudi ekibinin kaldığı otelde bir resepsiyon ve öğle yemeği düzenlenecekti, ancak İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hükümeti İstihbarat Bakanlığı yetkilileri bu toplantıyı veya öğle yemeğini engelledi.

Persepolis kulübünün çalışanlarından biri Independent Persian gazetesine verdiği demeçte şunları ifade etti:

Güvenlik güçleri geçen pazartesi Rıza Derviş'i aradı ve Dayi'yi Ronaldo'yu karşılamaya davet ettiği için azarladı. Tören ve öğle yemeği düzenlenirse onu görevinden almakla tehdit etti. Al Nassr'ın gelişinden bir gün önce, kulüpteki meslektaşlarımız Ronaldo'yu karşılama programının haberini Persepolis kulübünün web sitesinde yayınlamıştı. Ancak istihbarat yetkilileri onlarla iletişime geçtikten sonra haberleri silmek zorunda kaldılar. Özellikle İran futboluyla ilgili tüm olaylara doğrudan müdahale ettikleri için kimse onlara karşı çıkamazdı.


Bu bağlamda Independent Farsça gazetesi geçen haziran ayında Reisi hükümetindeki istihbarat yetkililerinin, İran futbolunun ve Persepolis kulübünün yıldızlarından biri olan Kerim Bakıri'nin antrenman kadrosuna devam etmesi için bir şart koyduğunu bildirdi.

İran futbolunun efsanelerinden bir diğeri olan Ali Kerimi'yi desteklemek için paylaştığı Instagram gönderilerinden birini silen Bakıri, şu anki teknik direktör Yahya Gülmuhammedi'nin asistanı olduktan sonra Persepolis kulübünün kadrosundan ihraç edildi.

Ronaldo geçen salı günü Al Nassr'ın İran kulübü Persepolis'in ev sahibine karşı kazandığı zaferden sonra X platformundaki hesabından şu paylaşımda bulundu:

Taraftarlara ve tüm İranlılara özel teşekkürler, ne sıcak ve harika bir karşılama.
 


Suudi ekibinin Tahran'daki varlığı sırasında, içinde bir dizi El Nassr oyuncusu bulunan otel asansörü yoğunluk nedeniyle askıya alındı.

Ronaldo'ya halı hediye etme sırasında Perpolis Kulübü CEO'sunun kızının bulunmasının yanı sıra, televizyon yayınında görüntünün bozuk olması ve Azadi stadyumunun çimlerinin kötü durumu olaya neden oldu.

İran polislerin kadınlara hakaret etmesi de dikkatleri çeken başka bir olaydı.

El Nassr oyuncuları, güvensizlik nedeniyle Azadi Stadyumu'nda antrenman yapmamaları, internetin engellemesi nedeniyle mağduriyet yaşamaları ve Persepolis CEO'sunun kızının Ronaldo'ya Filistin meselesi ve dünya gündemindeki diğer konular hakkında soru sorduğu iddialarını reddetti.

Son toplantı, Devrim Muhafızları'nın bir üyesi olan Futbol Federasyonu'nun şu anki başkanı Mehdi Tac da dahil olmak üzere İran futbolunu askeri ve güvenlik liderleri kontrol ettiği için İran'daki yetkililerin en basit idari görevlerini yerine getirmedeki bariz zayıflığını ve yetersizliğini ortaya koydu.

İran'daki futbol yetkilileri, FIFA tarafından gözaltına alınan kulüplerin ve Futbol Federasyonu fonlarından hala 28 milyon doları serbest bırakamıyor.

Ayrıca harap olan Azadi Stadyumu'nun yeniden inşası için asgari bütçeyi sağlayamıyorlar. Ülkedeki popüler futbol yıldızlarının görevlerini yerine getirmelerini engelliyorlar.

 

 

Independent Arabia

DAHA FAZLA HABER OKU