Kara Şövalye serisinde Leonardo DiCaprio'nun kötü adam olması düşünülmüş

Oyuncu 2012 yapımı devam filmi Kara Şövalye Yükseliyor için isteniyordu

Kara Şövalye Yükseliyor'da Christian Bale, Batman ve Tom Hardy de Bane rolünde (Warner Bros.)

Christopher Nolan'ın Kara Şövalye üçlemesinin senaristlerinden biri, bir stüdyo patronunun Leonardo DiCaprio'yu kilit bir rolde oynatmak istediğini açıkladı.

Nolan'la birlikte üç Batman uyarlamasını yazan David S. Goyer, Happy Sad Confused adlı podcast'e verdiği yeni röportajda 2008 yapımı Kara Şövalye'de (The Dark Knight) Heath Ledger'ın kötü karakteri Joker'in başarısının, son film olan Kara Şövalye Yükseliyor'un (The Dark Knight Rises) önerilmesine zemin hazırladığını açıkladı.

Goyer'a göre Kara Şövalye'nin galasında Warner Bros film stüdyosunun başkanı, Nolan'a Riddler diye bilinen bulmacalara düşkün kötü karakter rolünü üçüncü filmde DiCaprio'ya vermesini önermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Riddler'ı daha önce 1995 yapımı Batman Daima'da (Batman Forever) Jim Carrey canlandırırken, bundan sonra da 2022 yapımı The Batman'de Paul Dano bu karaktere hayat verecekti.

Öte yandan bu önerinin hemen geri çevrildiğini söyleyen Goyer, hangi kötü karakterlerin ortaya çıkacağını filmin temasının belirleyeceğini ve bunun tersinin sözkonusu olmadığını açıkladı.

Goyer, "Önümüzde bütün bu öneriler vardı" diye anlattı.

Kara Şövalye'nin [galasında] Warner Bros Başkanı'nın 'Riddler'ı almalısın. Leo [DiCaprio], Riddler olmalı' dediğini hatırlıyorum.

Bizim çalışma şeklimiz bu değil; ondan bir şey almak değil.

DiCaprio, Kara Şövalye'nin gösterime girmesinden kısa süre sonra yine de Nolan'la çalışacak ve 2010'da Warner Bros yapımı gerilim filmi Başlangıç'ta (Inception) başrolü oynayacaktı.

Öte yandan Kara Şövalye Yükseliyor'da Tom Hardy kötü karakter Bane rolünü üstlenirken, Marion Cotillard da bir düşmanı canlandıracaktı.

Goyer röportajda Kara Şövalye üçlemesinde Bruce Wayne/Batman rolünü neredeyse Jake Gyllenhaal'un üstleneceğini de açıkladı. Bu rol nihayetinde Christian Bale'a verildi.

Goyer, "Her türlü şey hakkında konuşurduk" dedi.

Deneme çekimi yapılan birkaç kişi vardı ve ben Gyllenhaal'dan yanaydım.

Yani Gyllenhaal harika, Christian Bale harika, kim bilebilir ki?

Senariste göre Gyllenhaal'un rolün seçmelerine baştan aşağı Batman kostümüyle katıldığı görüntüler var.

Önceden Goyer, stüdyo yöneticilerinin Ledger'ın Joker'inin geçmişini açıklayacak sahneleri Kara Şövalye'ye ekletmeye çalıştığını paylaşmıştı.

Goyer, Warner Bros'taki patronların karakterle ilgili bağlam eksikliği konusunda "endişelendiğini" ve başlangıçta bu fikre karşı çıktığını ama daha sonra ikna olduklarını iddia etmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU