Yunanistan'da iki Türk casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı

Şüphelilerin askeri üs üzerinde drone uçurduğu bildirildi

Polis, şüpheliler hakkında yapılacak işlemlerin EYP'nin incelemelerinin ardından belirleneceğini bildirdi (AFP)

Yunanistan'da casusluk yaptıkları gerekçesiyle iki Türkiye yurttaşının gözaltına alındığı bildirildi.

Yunan polisinden dün yapılan açıklamada, kimliği paylaşılmayan kişilerin Poros adasındaki donanma üssü üzerinde drone uçurdukları için gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamada, şüphelilerin cuma günü Poros adasına gittiği ve buradaki bir otelde konakladıkları belirtildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İkilinin ertesi gün adadaki Yunan donanmasına ait askeri üs üzerinde 10 dakika boyunca drone uçurduğu bildirildi. Arazide ayrıca Deniz Harp Okulu'nun da yer aldığı bilgisi paylaşıldı.

Polis, şüphelilerin Poros'tan ayrıldıktan sonra Mora Yarımadası'ndaki Lakonya ilinde yer alan Monevasya kasabasında güvenlik güçleri tarafından cumartesi günü yakalandığını belirtti.

Açıklamada, Türk yurttaşların Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) tarafından sorguya alınmaları için başkent Atina'ya gönderildiği bildirildi. EYP'nin drone'la çekilen görüntüleri inceleyeceği de ifade edildi.

Yunanistan, 2020'de de Türkiye'nin Rodos Başkonsolosluğu'nda sözleşmeli sekreter olarak görev yapan 38 yaşındaki Sebahattin Bayram'la Meis ve Rodos arasında sefer düzenleyen yolcu gemisinde aşçı olarak çalışan 55 yaşındaki Mehmet Nezametin'i casusluk suçlamasıyla tutuklamıştı. 

Duruşmaların ardından 2021'de Bayram'a 5, Nezametin'e de 4 yıl hapis cezası verilmişti. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise hapis kararını kınamıştı. 

Türkiye de Yunanistan adına casusluk yaptığı gerekçesiyle MİT tarafından yakalanan Suriyeli Muhammed Amar Ampara'yı geçen sene 12,5 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.


Independent Türkçe, Kathimerini, Greek Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU