Beyoncé'nin nefret edilen filmi, Netflix'in çok izlenenlerinden biri oldu

Idris Elba'nın da rol aldığı filmin notu, 100 üzerinden 19'da kaldı

Saplantı'nın başrol oyuncuları Beyoncé ve Ali Larter, yılın en kötülerinin seçildiği Altın Ahududu Ödülleri'ne aday olmuştu (IMDb)

Müzik endüstrisinin kraliçesi Beyoncé'nin kariyerinde leke bulmak zor. Kendi eğlence şirketini kurmuş, yüzlerce ödül kazanmış, ilham verici müzik videoları üretmiş ve milyonları kendine hayran bırakmış olan Beyoncé'nin, göz ardı edilmemesi gereken bir oyunculuk kariyeri de var.

Kara leke gibi

42 yaşındaki şarkıcı, çok yönlü kariyerini moda ve sinema alanındaki çalışmalarıyla da doldurdu. Rüya Kızlar'dan (Dreamgirls) Avanak Ajan: Altın Kuş (Austin Powers in Goldmember) ve Aslan Kral'a (The Lion King) kadar pek çok filmde yer aldı. 

Ancak yıldız ismin rol aldığı bir film var ki gişede başarılı olmasına ve yayın platformlarında halen ilgi görmesine rağmen eleştirmenler yerden yere vurmaktan yorulmuyor. 

Senaryoda Öldüren Cazibe etkisi

Beyoncé'nin Idris Elba'yla birlikte rol aldığı Saplantı (Obsessed), eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 19 puana sahip.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film, Sharon ve Derek Charles'ın hikayesini anlatıyor. 1987 tarihli Öldüren Cazibe'den (Fatal Attraction) esinlenen filmde, mutlu çiftin hayatları Derek'in çalıştığı şirkete geçici olarak gelen Lisa yüzünden altüst oluyor.

Eleştirmenler Saplantı'daki oyuncuların performanslarından etkilenmedi ama filmin asıl rahatsız edici unsurları, gerilimin yavaş ilerleyen temposuyla abartılı ve klişe senaryosuydu. 

Yeniden en çok izlenenler listesine girdi

Eleştirmenler ve izleyiciler Saplantı'yı yerden yere vursa da film, 20 milyon dolarlık bütçesiyle dünya çapında 73,8 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı. 

Gerilim filmi gişede başarılı olmakla kalmadı, yayın platformlarında da ilgi gördü. Yakında Netflix'ten ayrılacak olan film, ABD'de yeniden en çok izlenen yapımlar arasına girmeyi başardı. 

Aldığı kötü puanlarla sert eleştirilere rağmen yine de para kazandıran ve ilgi çeken Saplantı, Beyoncé'nin yanlış yapamayacağının sağlam bir kanıtı gibi görünüyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Bolavip

DAHA FAZLA HABER OKU