The Walking Dead'in alternatif sonu, serinin geleceğine dair ipucu veriyor

Dizinin finali aslında çok farklı bir sona sahipti

50 yaşındaki Andrew Lincoln, 2024'te yayımlanacak yeni spinoff The Ones Who Live'de yeniden Rick Grimes'ı canlandıracak (AMC)

The Walking Dead evreni, AMC'nin Dead City, Daryl Dixon ve The Ones Who Live gibi yeni spinoff'larıyla büyüyor. 

10 yılı aşkın süredir devam eden seri, The Walking Dead'in sona ermesinin ardından hız kesmeden genişlemeyi sürdürüyor. 

Serinin nereye gideceği gizemini koruyor olsa da dizinin yapımcıları esrarengiz bir plan doğrultusunda çalışıyor gibi görünüyor.

The Walking Dead'in finali, 11 sezon ve 177 bölümün ardından uzun soluklu zombi dizisine çarpıcı bir vedaydı.

Neredeyse çok farklı bir şekilde sona erecekti

Finalde Daryl Dixon, Carol Peletier, Maggie Rhee ve Judith Grimes gibi hayranların en sevdiği karakterler, Commonwealth'in kötü lideri Pamela Milton'la karşı karşıya gelmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kahramanlar başarılı olmuş ve bölüm, dizi boyunca ölen birçok karakteri anıp hayatta kalanları onurlandırarak sona ermişti.

Ancak dizi neredeyse çok farklı bir şekilde sona eriyordu ve bu da The Walking Dead'in geleceğini hâlâ etkileyebilir.

Dizinin finali için tasarlanan ilk son, The Walking Dead'in birçok spinoff'una alan açmak yerine, seride gelecekleri belirsizliğini koruyan birkaç karaktere odaklanıyordu.

Insider'a göre, ilk finalde birkaç yıl ileri gidilecek, Judith'le RJ Grimes, Gracie ve Coco Espinosa gibi karakterlerin biraz daha büyümüş halleri tanıtılacaktı. 

Ucu açık final

Bu sekans, çocukların hayatta kalanlara bir mesaj gönderip yanıt almalarını merkeze alacak ve ebeveynlerinin dünyayı daha güvenli bir yer haline getirme çabalarını sürdürdüklerini ortaya koyacaktı.

Bu bitiş, The Walking Dead'in finalinin son taslağından çıkarılmadan önce çekilmişti. Ancak, bu sahnenin yerine izleyicilerin seyrettiği finalin seçilmesi, çocuk karakterlerin kaderlerini ucu açık bir şekilde bıraktı.

İzleyiciler Judith, RJ, Gracie ve Coco'ya aileleri Commonwealth'i ele geçirdikten sonra ne olduğu hakkında fazla bilgi edinemiyor. 

Kıyamet öncesini bilmeyen nesil

The Walking Dead'in ilk sonu, serinin geleceğini çok önceden belirliyor. Dizinin çocuk karakterlerinin büyümüş hallerinin yer aldığı sahne finalde kullanılmamış olsa da gelecekteki spinoff'lar da aynı yolu izleyebilir. 

Serinin mevcut spinoff'ları çoğunlukla uzun süredir var olan karakterlere odaklanıyor. Eleştirmenlere göre bu, The Walking Dead'in yokluğunda boşluğu doldurmanın yalnızca geçici bir yolu. 

Bu spinoff'lar sona erdiğinde, serinin halen büyümekte ve gelişmekte olan karakterleri içeren yeni bir diziye ihtiyacı olacak. Eleştirmenler, The Walking Dead'in çocuk karakterlerinin bu görevi üstlenmek için mükemmel adaylar konusunda hemfikir.

Judith, RJ, Coco ve Gracie'nin maceralarını takip eden yeni bir dizi, The Walking Dead'i uzun yıllar devam ettirip meşaleyi eski dünyayı hiç bilmeyen bir nesle aktarmak için etkili bir yol olabilir. 

The Walking Dead'in vedası için çekilen ilk final kullanılmamış olsa da serinin geleceği üzerinde büyük bir etki sağlayabilir. Genç karakterlerden oluşan sağlam bir kadroyla, kıyamet sonrası zombi serisi daha uzun yıllar devam edebilir.


Independent Türkçe, CBR.com, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU