Erdoğan: Türkiye olarak hesabımızı çağın lider ülkeleri arasında yer almak üzerine kuruyoruz

"Hem kendi vatanımızda hem diasporadaki kardeşlerimizin önünde yeni bir dönemi hep birlikte açacağız"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 10. Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı'na katılarak açıklamalarda bulundu.

"Şu güzel görüntünün verdiği mesajın dalga dalga tüm dünyaya yayılacağına inanıyorum" diyen Erdoğan, "Türk diasporası dediğimiz diğer ülkelerde yaşayan, çalışan, Türkiye kökenli vatandaşların sayısının 8 milyonu bulduğunu düşünürsek üzerindeki zeminin önemini daha da iyi anlayabiliriz" diye konuştu.

"Burada temsil edilen gücün büyüklüğünü sadece bizler bilmiyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan şöyle devam etti:

Bu tabloyu kendi çıkarlarına tehdit olarak görenler de aynı gerçeğin farkındalar. Türk dünyası gerisindeki yeniliğe açık medeniyle birikimi, sağlam sosyal yapısı, vizyoner kuruluşlarıyla adeta yeni bir uyanış içindedir. Her bir kardeşimiz bir nesil uğruna, millet uğruna fikriyle, kabiliyetiyle, azmiyle, çilesiyle, başarısıyla savaşarak bugünlere gelmiştir. Kültürel, tarihsel, ekonomik, sosyal, siyasi bağlarımızı sürekli güçlendirmek için çalışıyoruz. Hem kendi vatanımızda hem diasporadaki kardeşlerimizin önünde yeni bir dönemi hep birlikte açacağız.

Asırlık ayrılıklara asırlık hasretlere asırlık acılara asırlık yapaylıklara son vermenin vakti gelmiştir. Hep beraber bir olduğumuzda iri olduğumuzda diri olduğumuzda kardeş olduğumuzda hep birlikte Türk Dünyası olduğumuzda bunu sağlayabiliriz, endişeniz olmasın.

"Türkiye olarak hesabımızı önümüzdeki müstakbel çağın lider ülkeleri arasında yer almak üzerine kuruyoruz"

Yeni çağın ayak seslerinin daha güçlü şekilde duyulmaya başladığını belirten Erdoğan, "Türkiye olarak hesabımızı önümüzdeki müstakbel çağın lider ülkeleri arasında yer almak üzerine kuruyoruz. Türk Devletleri Teşkilatı'yla bu vizyonu soydaşlarımızla paylaştık. İnşallah bunu da sağlayacağız. Ancak birleşirsek bir olursak birlikte hareket edersek dünyanın girdiği yeni dönemde arzu ettiğimiz yere hiç şüphem yok, ulaşabiliriz. Çevremizde devletsiz ve vatansız kalmanın ne anlama geldiğinin sayısız örneği var. Güven yoksa rüzgarda savrulan yaprak misali her an kendinizi savrulurken bulabilirsiniz. Birlik çağrılarını siyasi olarak görenler nasıl bir yanılgı içine düştüklerini anladıklarında her şey için çok geç olacaktır. Bunlara bakıp da ibret almamak akıl sahibi hiç kimsenin yapacağı iş değildir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU