WhatsApp "kanallar" özelliğini, yeni bir güncellemeyle küresel çapta kullanıma sunuyor

Kanallar çok büyük, mesajların sadece okunduğu grup sohbetleri gibi çalışıyor

(Reuters)

WhatsApp, kullanıcıların uygulamada ünlüleri ve şirketleri takip etmesini sağlayan Kanallar'ı küresel çapta kullanıma sundu.

Yeni özellik, özel bir sosyal ağdaki gibi kullanıcıların tüm takipçilerine mesaj gönderebileceği anlamına geliyor.

WhatsApp spor kuruluşları, ünlüler ve diğerlerinin çoktan Kanallar'a katıldığını belirtti. Şirket, Olivia Rodrigo ve Man City'nin uygulamadaki "binlerce" kanalın arasında yer aldığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirket, WhatsApp'ın ana şirketi Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'ün de küresel lansmanı desteklemek için kendi kanalını açacağını açıkladı. Uygulamadaki güncellemeler için WhatsApp'ın da kendi kanalı olacak.

Önceki aylarda uygulamaya giren WhatsApp'ın Kanallar özelliği, Telegram gibi diğer uygulamaları taklit ediyor. Bu özellik, yalnızca bir kişinin mesaj gönderebildiği bir grup sohbeti gibi çalışıyor: Örneğin Mark Zuckerberg kendi kanalındaki herkese mesaj gönderebilecek ama bu kişiler ona yanıt veremeyecek. 

İlk başta 10 ülkede kullanıma sunulmasından sonra WhatsApp sisteme bir dizi değişiklik ekledi. Bunlar arasında kanalları bulmayı sağlayan yeni ve daha iyi bir rehber, gönderilere tepki verme, güncellemeleri düzenleme ve güncellemeleri iletme seçeneği yer alıyor.

WhatsApp yaptığı duyuruda şöyle belirtti:

Bu sadece başlangıç ve kullanıcılardan aldığımız geri bildirimlere dayanarak daha fazla özellik eklemeye ve Kanallar'ı genişletmeye devam edeceğiz. Gelecek aylarda herkesin kanal açmasını da mümkün kılacağız.

WhatsApp aracın halihazırda küresel çapta, 150'den fazla ülkede kullanıma sunulduğunu açıkladı. Özelliğin "gelecek birkaç hafta içinde" ortaya çıkması beklenirken kullanıcılar, araç kullanıma sunulduğunda bildirim almak için bekleme listesine kaydolabilir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU