Yeni dizi Daryl Dixon, "şimdiden The Walking Dead'den daha iyi"

Eleştirmenler yeni spinoff'un serinin kalanından çok daha farklı olduğunu söylüyor

6 bölümden oluşan dizinin yaratıcılığını ve baş yapımcılığını ER'dan tanınan David Zabel üstleniyor (AMC)

Uzun bir bekleyişin ardından The Walking Dead: Daryl Dixon nihayet izleyiciyle buluştu. The Walking Dead'in sona ermesinden bu yana yayımlanan ikinci dizi olan Daryl Dixon, diğer spinoff'lardan farklı bir tat bırakıyor.

The Walking Dead: Dead City, yeni görüntüler ve artan prodüksiyon değerleriyle ana dizinin devamı gibiydi. Başka bir deyişle The Walking Dead hayranları için tanıdık bir tattı. 

Ancak Norman Reedus'ın başrolde olduğu spinoff, yeni bir yöne doğru cesur bir adım atıyor.

Kıyametin sıfır noktası

Daryl Dixon, "L'âme Perdue" (Kayıp Ruh) adlı prömiyer bölümünde, daimi bir korku hissiyle izleyicisini The Walking Dead'den bile daha fazla tedirgin ediyor.

Yıkık dökük binalar ve boş sokaklar, kıyametin başladığı sıfır noktasının halini gözler önüne seriyor.

Acele etmiyor

Eleştirmenlere göre yavaş ilerleyen anlatımı tarzı, belki de yeni dizinin en büyük başarısı. The Walking Dead, genellikle hikayeyi sezon finaline yetiştirmek uğruna aceleci davransa da Daryl Dixon'ın ilk bölümü, zombilerin istila ettiği evrende ağır ilerleyen bir anlatımın mümkün olabileceğini ustalıkla gösteriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Walking Dead serisi, karakterler söz konusu olduğunda fazlasıyla kalabalıklaşmıştı. Dizinin ilerleyen sezonlarında eklenen yeni karakterler gittikçe daha da tutarsızlaşmış ve hikayeyi ayakta tutan yine eski, güvenilir karakterler olmuştu. 

Yeni spinoff, diyalogların gelişmesine izin vermekten ve krakterlerini yavaşça anlatmaktan korkmuyor. The Walking Dead'in aksiyona geçmek için diyalogları aceleye getirme ihtiyacı hissettiği yerde Daryl Dixon, konuşmaların izleyicilerin ilgisini çekmeye yeteceğine güveniyor.

Bilmemenin yarattığı gerilim

Eleştirmenlere göre, The Walking Dead: Daryl Dixon'ı serinin geri kalanından farklı hissettiren bir başka özellik de Avrupa ortamı. 

Dizi, denizaşırı yerlerde yapılan çarpıcı çekimleri, kulağa çok daha Avrupai gelen müziği ve Daryl'ın yurtdışı macerasına hayat veren Avrupalı oyuncuları bir araya getiriyor. 

Çoğunlukla Fransızca konuşulduğu için zaman zaman seyirci de Daryl gibi neyin tartışıldığını bilmiyor. Bu da gerilim yaratmak için son derece başarılı bir teknik olarak yorumlanıyor.

Eleştirmenlere göre AMC, uzun süre önce ölmüş hissi veren The Walking Dead'de hâlâ yaşam olduğunu kanıtladı.

Etkileyici ilk bölüm, dizinin ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor.


Independent Türkçe, Collider, Rolling Stone

DAHA FAZLA HABER OKU