Mattel CEO'su, Barbie'nin başarısının ardından yeni planlarını anlattı

"Barbie kadar büyük ya da başarılı olacağını söylemiyorum"

Filmde Robbie ve Gosling'e Issa Rae, Emma Mackey, Dua Lipa, Simu Liu, Ncuti Gatwa ve Kingsley Ben-Adir gibi isimler eşlik etmişti (Warner Bros)

Gişe rekorları kıran Barbie'nin başarısı, yeni projelerle dolu koca bir evrenin kapısını aralayacak.

Margot Robbie'nin hayat verdiği Barbie'nin varoluşsal bir kriz geçirdikten sonra Ryan Gosling'in canlandırdığı Ken'le gerçek dünyaya seyahat etmesini konu alan film, 2023'ün en çok konuşulan yapımlarından biri oldu.

Mizah anlayışı ve katmanlı senaryosuyla büyük beğeni toplayan film, bugüne kadar 1 milyar 386 milyon doların üzerinde hasılat elde etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Christopher Nolan'ın yönettiği Oppenheimer'la olan rekabetinden büyük ölçüde galip çıkan Barbie, Warner Bros'un tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmi olmak gibi çok sayıda rekora imza attı.

Goldman Sachs'ın düzenlediği medya konferansına katılan Mattel CEO'su Ynon Kreiz, filmin başarısı hakkında bilgi verdi. Barbie'nin kalıpları kırarak kültürel bir fenomene dönüşmesini isteyen Ynon Kreiz, filmin 2023'ün en çok hasılat yapan yapımı olduğunu söyledi.

Mattel CEO'su bu başarının, şirketin yeni projelerden oluşan bir evren yaratacağını belirtti. Kreiz, yeni projelerde de Greta Gerwig'in çığır açan filmiyle aynı yaklaşımı benimseyeceklerini söyledi ancak hepsinin "Barbie kadar büyük ve başarılı" olmayabileceğini itiraf etti: 

Barbie filminde gördüğünüz şeyin bir şablon, bir vaka çalışması, markalarımızın sahip olduğu değeri ve çekiciliği, kültürel rezonansı ve daha da önemlisi bu projeleri hem yaratıcı hem de ticari olarak yürütme becerimizi gerçekten anlamak için bir fırsat olduğuna inanıyoruz.

Daha fazla film çekmeyi umduklarını söyleyen CEO, sözlerini şöyle sürdürdü:

Barbie kadar büyük ya da başarılı olacağını söylemiyorum ama aynı yaklaşım olacak.

New York Times, Mattel'in, gişe hasılatının yüzde 5'inin yanı sıra filmin yapımcısı sıfatıyla nihai kârdan da bir yüzde ve Barbie'nin fikri mülkiyet haklarının sahibi olduğu için de ek ödemeler aldığını bildirmişti.


Independent Türkçe, Deadline, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU