Üç günlük G20 zirvesi, Yeni Delhi'yi felç edecek

Halkın bazı bölgelere erişimi kısıtlanırken, trafiğin tıkanmaması için 10 bin gibi şaşırtıcı bir sayıda emniyet personeli görevlendirilecek

10 Ağustos 2023'te Yeni Delhi'deki bir yolda Hindistan'ın G20 zirvesinin logosunun yanından geçen araçlar (AFP)

G20 zirvesinde çeşitli dünya liderlerini ağırlayacak Hindistan'ın ulusal başkenti Yeni Delhi'de hayat, eylülde üç gün boyunca durma noktasına gelecek.

Joe Biden, Şi Cinping, Emmanuel Macron ve Justin Trudeau gibi dünya liderleri çok uluslu etkinliğe katılmak üzere şehre geleceğinden, yüksek nüfus yoğunluğuyla bilinen Delhi'ye seyahat ve erişimin etkinlik öncesinde ciddi şekilde kısıtlanması bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Delhi Eyalet Başbakanı Arvind Kejriwal, 8-10 Eylül tarihlerini resmi tatil ilan etti ve tüm hükümetin, belediye şirketinin, özel ofislerin ve okulların faaliyetlerinin durdurulması talimatını verdi.

Zirveye katılanların ikamet etmesi beklenen, Yeni Delhi'nin Lutyen Bölgesi'ne daha fazla trafik kısıtlaması getirilecek. Eyalet polisi tarafından uygulamaya konan trafik planına göre, sadece bölge sakinlerinin ve temel hizmet işlerinde çalışanların bölgeye girmesine izin verilecek ve yaklaşık 30 milyon kent sakininin bölgeye erişimi engellenecek.

Hindustan Times'ın aktardığına göre özel polis komiseri Surendrer Singh Yadav, "Bu kısıtlamaların ambulansların hareketi veya temel hizmetler üzerinde hiçbir etkisi olmayacak" dedi. Bu muafiyete süt, meyve, sebze ve tıbbi ekipman gibi günlük tüketim malları da dahil.

Yadav "7 Eylül ile 10 Eylül'ün gece yarıları arasında şehir yollarında hiçbir otobüsün hareket etmesine izin verilmeyeceğinden, halkın istediği yerlere gidip gelmesi için Metroyu kullanması tavsiye ediliyor" dedi.

Yayın kuruluşuna göre emniyet yetkilileri Delhi Metrosu'na bazı istasyonlarda hizmeti durdurma talimatı da verdi.
 

Dün Delhi'de G20 zirvesi için tam kapsamlı bir konvoy provası gerçekleştirildi.


Başbakan Narendra Modi, etkinlik öncesinde yaptığı açıklamada, kısıtlamalar nedeniyle halkın "sıkıntı yaşayabileceğini" ancak "zirvenin başarısını sağlamaları gerektiğini" söyledi.
 


Ulusal başkentte trafiğin sorunsuz ve güvenli akmasını sağlamak için 10 binden fazla emniyet personeli sahada olacak.

Başkentin idari mekanizmasının böylesine üst düzey bir etkinliği sıradan yurttaşların yaşamlarını aksatmadan gerçekleştirme becerisi odak noktası haline gelirken, muazzam kısıtlamaların ölçeği eleştirilere neden oluyor.
 


Parlamenter Manoj Kumar Jha "Küçük ve masum bir sorum var: Bu tür 'kapanışlar' G20'ye ev sahipliği yapan tüm ülkelerde mi oluyor yoksa bu bizim kendi 'alameti farikamız' mı!!!" diye sorguladı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA OKU

DAHA FAZLA HABER OKU