Beyrut Havaalanı’nda ‘iki İsrail ajanı’ tutuklandı

İsrail, Hizbullah mevzilerini izlemek için iki Rus görevlendirilmişti

(Sağdan sola) İçişleri Bakanı Bessam Mevlevi ve Lübnan Kamu Güvenliği Genel Müdür Vekili Tümgeneral İlyas el-Beyseri / Fotoğraf: Mevlevi’nin X platformundaki hesabı

Lübnan Kamu Güvenliği Genel Müdür Vekili Tümgeneral İlyas el-Beyseri, Beyrut Havaalanı’nda “İsrail ile bağlantısı ve içerideki operasyonlardan sorumlu olan” iki kişinin tutuklandığını açıkladı. Beyseri, bu şebekenin “tehlikesinin” daha sonraki açıklamalarda ortaya konması şartıyla, şahısların soruşturularak yetkili askeri yargıya sevk edildiklerine dikkat çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’a konuşan güvenlik kaynakları havaalanında tutuklanan iki kişinin Yahudi cemaatine bağlı olmayıp Rus uyruklu olduğunu belirttiler. İkamet nedeniyle vatandaşlık kazanamamış Rus vatandaşları olan bu kişilere verilen görev, Hizbullah için hassas olan bölgeleri izlemek ve buralara sızmaya çalışmaktı. Güvenlik kaynakları operasyonu “Kamu Güvenliği’nin bağımsız bir başarısı” olarak nitelendirdi.

Tutuklanan Ruslarla ilgili soruşturmalar, yeni verilere ve gerçeklere ulaşma umuduyla dosyaya ilişkin soruşturmaları sürdürecek olan yetkili yargının gözetiminde yürütülecek.

Beyseri, Kamu Güvenliği’nin 78. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı konuşmada, “koşullar ne olursa olsun güvenliği manipüle etmeye yer olmadığını ve güvenliğin korunmasının kendileri için kırmızı çizgi ve öncelik olduğunu” vurguladı. Beyseri sözlerini şöyle sürdürdü:

Güvenlik çalışması, raporların takibinden saha çalışmasına kadar süreklilik gerektirir. Mükemmel bir çalışma ekibi var. Güvenliği korumak, terörizmle mücadele etmek ve düşman İsrail ile ilişki içerisinde olan şebekelere karşı koymak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizim önceliğimiz budur.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın.

DAHA FAZLA HABER OKU