Lübnan raflardaki İsrail mallarına el koydu

Toplanan havlular Türkiye'de üretiliyor

İsrail ve Lübnan sınırı Birleşmiş Milletler denetimindeki "mavi hatla" ayrılıyor (Reuters)

Lübnan'da yetkililer, ülke çapındaki mağazalarda yer alan İsrail mallarına el koydu.

Lübnan Ulusal Güvenlik Bakanlığı'ndan salı günü yapılan açıklamada, ülkedeki bazı mağazalarda İsrailli şirketlere ait ürünlerin satıldığına dair ihbarların ardından harekete geçildiği belirtildi.

Açıklamada, mağazalarda ve depolarda yapılan kontrollerde İsrailli firmalara ait olduğu tespit edilen ürünlere bakanlık tarafından el konduğu bildirlidi.

İsrail ve Lübnan'ın herhangi bir diplomatik veya ticari bağı yok. Bakanlık, ürünlerin Lübnan'daki mağazalara nasıl getirildiğinin henüz belirlenemediğini ve olayla ilgili hukuki inceleme başlatıldığını ifade etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, kaç adet ürüne el konduğuna ya da bunların hangi firmalar tarafından üretildiğine dair bilgi paylaşılmadı.

Öte yandan İsrail'in tanınmış haber sitelerinden Ynet, yetkililerin el koyduğu mallar arasında İsrail merkezli Golf & Co'nun ürettiği mutfak havlularının ve Promax firmasının izolasyon bantlarının yer aldığını yazdı. 

Golf & Co'nun CEO'su Eyal Greenberg, siteye söz konusu ürünlerin Batı Şeria'daki dükkanlara satılan ve bir şekilde bölgedeki diğer ülkelere gönderilen stokta kalmış fazla mallar olabileceğini söyledi. 

Ynet'in paylaştığı bir fotoğrafta, el konan havluların Türkiye'de üretildiği görüldü. Bakanlıktan kimliğini paylaşmayan bir kişi de havluların İsrail'de satılması amacıyla Türkiye'de üretildiğini doğruladı. 

İki ülke arasındaki gerginlik, nisanda karşılıklı füze ve top atışlarıyla tekrar yükselmişti. 
 

Lübnan, İsrail mallarına el koydu.jpg
Havluların Türkiye'de üretildiği paylaşılan fotoğraflarda görüldü (Ynet)


Lübnan'ın güneyinden yapılan füze saldırılarının ardından İsrail ordusu da buna topçu atışlarıyla karşılık vermişti. İsrail, saldırılardan Hamas ve Lübnan yönetimini sorumlu tutmuştu. Hamas ve Lübnan yönetimi saldırıyı üstlenmezken, Hizbullah ise misilleme yapılacağını duyurmuştu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da 8 Ağustos'taki açıklamasında Hizbullah'a yönelik "Eğer burada bir gerilim veya çatışma çıkarsa Lübnan'ı taş devrine çeviririz" tehdidinde bulunmuştu. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da "Lübnan'a savaş açarsanız asıl biz sizi taş devrine göndeririz" diyerek karşılık vermişti.


Independent Türkçe, Jerusalem Post, Ynet, AA

DAHA FAZLA HABER OKU