Karamollaoğlu'ndan seçim özeleştirisi: Acemilik oldu, bir mitingde 10 kişi konuşur mu?

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, TV5 kanalında katıldığı yayında muhalefetin seçim yenilgisi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Temel Karamollaoğlu / Fotoğraf: CHP Basın Birimi

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, mayıs ayındaki yenilgiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

6'lı masanın hatalarından bahseden Karamollaoğlu, "Bir mitingde 2 kişi, 3 kişi konuşur ama 7 kişi-10 kişi konuşur mu?" dedi, acemilik yaptıklarını söyledi.

TV5 canlı yayınına katılan Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'ndaki 6 parti olarak hedeflerine ulaşamadıklarını belirtti. 
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Ortaya çıkan sonuçta kendi hatalarını olduğunu "Uzun yıllar siyasetin içinde yer alan politikacılar acemilik yaptı" sözleriyle ifade etti.

Karamollaoğlu seçim dönemi düzenlenen mitinglerde çok sayıda liderin uzun konuşmaları ile ilgili olarak şu yorumu yaptı:

Tüm genel başkanlar cumhurbaşkanı yardımcısı adayı oldu. Bunun yanına bir de belediye başkanları getirildi. Bizim belediye başkanlarına karşı içimizde bir husumet yok ama biz bir mitinge gidiyoruz, 7 kişi konuşuyor. Bunlar acemilik oldu. Hiçbir zaman böyle bir şey yapılmamalı. Daha disiplinli, daha düzgün mitingler yapmalıydık. 2 kişi, 3 kişi konuşur ya, 7 kişi konuşur mu, 10 kişi konuşur mu?"

"Seçimi son dönemdeki karışıklıklardan kaybettik"

Saadet Partisi Genel Başkanı cumhurbaşkanlığı seçimlerine 1 ay kala 6'lı masanın oy oranının yüzde 56'lara kadar yaklaştığını ancak son dönemdeki karışıklıkların
seçime mal olduğunu belirtti:

Yaklaşık 1 ay öncesine kadar, politikalar öyle gösteriyordu ki, hem cumhurbaşkanlığı seçiminde hem de Meclis seçiminde yüzde 56'ları yakalama şansımız vardı"

Yerel seçim mesajı

Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere ilişkin de görüşlerini dile getiren Karamollaoğlu partisinin tüm bölgelerde aday göstermek için çalıştığını ancak bazı bölgelerde diğer muhalefet partileri ile dirsek temasında bulunabileceklerini söyledi.

 

Independent Türkçe, TV5

DAHA FAZLA HABER OKU