Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: 16'lı masa yetmez, ortakları çoğaltmak netice vermez

Kılıçdaroğlu'nun "Gerekirse 16'lı masa kuracağım" sözleri ile ilgili konuşan Erdoğan, "Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. Bu millet irade ister. Eser ister, hizmet ister. Yalanla dolanla bir yere varılmaz" dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasında, "Cumhur İttifakı olarak bundan sonra da vatanımızın bekasını en üstte tutmayı sürdüreceğiz" dedi

"Ortakları artırmak netice vermez

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16'lı masa kuracağım" sözleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "6'lı Masa diyordu şimdi 16'lı masa diyor. Yetmez, bunu daha da artırman lazım. Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. Bu millet irade ister. Eser ister, hizmet ister. Yalanla dolanla bir yere varılmaz" dedi.

6'lı Masa'ya yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Bunlar 1 buçuk yıl önce masa kurdu. Kıyıda köşede kim varsa topladılar. Millete proje adına bir şey sunamadılar. Kendi tarifleri ile kumar ve pazarlık masasından öteye geçemediler. Bu masaya ben kumar, noter masası demedim. Diyen o masanın etrafındakiler. Parlamenter sisteme geri döneceklerdi. 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olduğu, ahlaki çizginin bulunmadığı ucube sistemi millete dayattılar. Açıklarını kapatmak için en kirli seçim kampanyasını birlikte yürüttüler. Ortada öyle bir mesele yokken mezhep ve etnik köken fitnesini körüklediler. Hayat tarzı üzerinden vatandaşa korku saldılar. Vatandaşımızın hayat tarzı ile alakamız yoktur Bay Kemal. O sizin derdiniz. Siz bu ülkenin milletin hayat tarzı ile uğraştınız ve sahtekarlık yaptınız. Başörtüye saldırıp milleti aldatmak için bir iki başörtülü kızımıza rozet taktınız ama yalan. Sahtekarlık yapıyorsunuz. 

"Başörtüsünde samimi iseniz anayasa ile teminat altına alalım"

Erdoğan, muhalefete başörtüsü konusunda anayasal düzenleme çağrısında bulunarak, "Seçim öncesi Anayasa yapalım ve başörtüsü konusun yasasını çıkaralım. Samimi iseniz başörtüsü meselesini anayasa ile teminat altına alalım. Dürüst olmazsanız sizi milletimize bangır bangır anlatacağım. Kandil'den Pennsylvania'ya kadar terör baronlarının desteğine itiraz ettiniz mi? Hiçbiri etmedi. Edemezsiniz çünkü onlarla berabersiniz. Uçkuru kaptırmışsınız. Küresel güç odaklarından aferin almak için lgbt belasını meşrulaştırmaya çalıştınız. Siz lgbt'cisiniz. Yanınızdakiler de llgbt'ci. Ama ne AK Parti ne MHP ne diğer üyelerimizde böyle bir bela yok. Aramızdaki fark yok" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı'na eleştirilerine sürdüren Erdoğan şöyle devam etti:

Kampanya döneminde ucuz siyasi şovlara şahit olduk. Sandıkların dörtte biri açılmadan nice skandalı izledik. Buldunuz iki belediye başkanı onlarla birlikte bunu yaptınız? Neredeler, şimdi kayıplar. İki koltuk al yanına. Birini İstanbul'a diğerini Ankara'ya ver. Onlar da orada otursunlar. Hiç olmazsa sözde cumhurbaşkanlığı yardımcısı koltuğu ver. Bütün bunları yapanlar utanmadı. Biz onlar adına hicap duyduk. Tarih kuşkusuz en adil hakemdir. Herkes tarih önünde hesabını verecektir. Bu tür kötülüklerden korumaktır görevimiz. Önümüzdeki dönemde siyasetin kalitesini artırmak için var gücümüzle çalışacağız. Seçimleri kazanmakla böyle bir kuşatmayı yardık. Yalan siyasetini çalışmalarımızla boşa çıkardık. Onlar popülizm bataklığında boğulurken biz halkımızın huzuruna eserlerimizle çıktık.  Değerli kardeşlerim birileri koltuk peşinde koşarken biz farkımızı böyle gösterdik. Milletimiz bizim samimi gayretlerimizi görüp ödüllendirdi. Sandık sonuçları Anadolu irfanının hafife alınmaması gerektiğini hatırlatmıştır.

"Seçmen muhalefete de pek çok mesaj verdi"

Seçim sonuçları tablosunu tüm boyutlarıyla değerlendirdiklerini belirten Erdoğan "Tabloyu tüm boyutları değerlendiriyoruz. Mazeret aramadan, vatandaşı suçlamadan kendi iç muhasebemizi yapıyoruz.  MYK toplantılarımızda değerlendirmeleri dinleme fırsatı bulduk. Kuyumcu titizliliğinde yürüteceğiz çalışmaları. Muhasebe sürecini neticelendireceğiz. Hatamız varsa düzelteceğiz. Milletimizin çizdiği istikamette yolumuza devam edeceğiz. Seçmen muhalefete de pek çok mesaj verdi. Milletimiz özellikle muhalefetin zihniyetinde köklü bir değişim istediğini gösterdi. Her eleştiriye kulak tıkayan, sürekli aday dayatan, halkın beklentisini görmezden gelen milli iradeyi yok sayan kibirli zihniyet bir kez daha duvara tosladı" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Türk demokrasisi güçlensin istiyoruz. Ülkemiz iktidarı ile olduğu gibi muhalefeti ile de dünyada örnek alınsın istiyoruz. Cumhuriyet'in 100. yılına muhalefet yapma pratiğini değiştirmiş olarak girelim istiyoruz. Baba oğul arasındaki taht mücadelesini bizim için önemi yok. Biri baba biri oğul olmuş bize ne. Su alan gemi dümenine kim gelmiş önemi yoktur. Asıl mesele muhalefetin millete parmak sallamaktan vazgeçmesidir. Asıl mesele ülkenin sorunlarına odaklanmasıdır. 

Muhalefet, büyüttüğü canavarla yüzleşmek mecburiyetinde kaldı. Bize karşı kullandıkları trol ordusu ile tetikçi kalemler oklarını sahiplerine çevirdi. Hedef tahtasına bu sefer muhalefeti yerleştirdi. AK Parti'ye karşı kullandıkları aparatların hepsi muhalefete yöneldi. Masadan kalkan ortaklarına yaptıklarının aynısına kendileri muhatap oluyor. Biz bu konuda tüm samimiyetimizle uyardık, rakibi ısırıyor diye. Akrep beslenmeyeceği konusunda uyardık. Haklı çıktığımızı görüyoruz. Muhalefetin hatasını anlamasını diliyoruz. Muhalefet ne yaparsa yapsın işimize bakıyoruz. Onlar kavga gürültü ile vakit öldürürken biz eser zincirine yenilerini eklemişsek önümüzdeki 5 sene de sürdüreceğiz.

Daha düne kadar birbirleri ile can ciğer kuzu sarması olanlar bugün birbirlerine demediklerini bırakmıyor. Kavgadan gürültüden başlarını kaldıramıyor. Nerede bunların genel başkanları yahu? Ne zaman bunları bulacağız? Çok iyi hesap uzmanı ama hesaptan da bi haber. Elindeki vekillerin 40 tanesini kaptırdı. Bunların bizde yaşanmamasının sırrı bizim siyasete dava penceresinden bakmamızdır. Hiçbir hesabı yol ve dava arkadaşlığımızın önüne geçirmeyeceğiz. Bu kardeşliğe gölge düşürmeyeceğiz. Başkaları gibi bölüne bölüne değil, pekleşe pekleşe büyümeye devam edeceğiz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU