26. filmde James Bond'u oynayacak aktör hiçbir şey yapmadan rekor kırdı

Meşhur ajan 007'yi Daniel Craig'den sonra kimin canlandıracağı hâlâ merak konusu

2006'da ilk kez Bond rolüyle izleyicinin karşısına çıkan 55 yaşındaki Daniel Craig, 15 yıl boyunca toplam 5 filmde meşhur ajanı canlandırdı (MGM)

George Lazenby, 1969 yapımı Majestelerinin Gizli Servisinde'yle (On Her Majesty's Secret Service) Bond rolünü Sean Connery'den devralmış olsa da 007'nin birden fazla aktör tarafından başarıyla canlandırılabilecek bir rol olduğunu pekiştiren Roger Moore olmuştu.

Daniel Craig'in rolü üstlendiği süre boyunca, yerine kimin geçeceğine dair spekülasyonlar, meşhur casusu alışılmadık derecede uzun süre canlandırmasıyla daha da arttı.

Craig'in 2019'da Bond rolünü bırakacağını açıklamasıyla dedikodular tavan yaptı. Bir sonraki James Bond olabilecek pek çok oyuncu olsa da henüz resmi bir duyuru yapılmadı. 

Şimdiden rekor kırdı

Bununla birlikte 26. Bond filminde rolü kim üstlenirse üstlensin, bir rekora sahip olacak. 

James Bond'u canlandıracak bir sonraki aktör nihayet açıklandığında, önceki oyuncunun ayrılmasıyla bir sonrakinin unvanı resmi olarak alması arasındaki en uzun süre geçmiş olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daniel Craig, sohbet programı The Late Show with Stephen Colbert'a katıldığı kasım 2019'da, rolden ayrılacağını duyurmuştu. Bu da bir sonraki James Bond'un kim olacağına dair hiçbir haber alınmadan neredeyse 4 yıl geçtiği anlamına geliyor.

Buna karşılık, Craig'in selefi Pierce Brosnan'ın görevi bırakacağının açıklanmasıyla, Craig'in yeni Bond olarak duyurulması arasında bir yıldan az bir süre vardı. 

Brosnan şubat 2005'te rolü bıraktığını resmi olarak duyurmuş ve Craig, aynı yılın ekiminde James Bond ilan edilmişti.

"Bunu yapmayı herkes istemez"

Bundan önce Brosnan, Timothy Dalton'ın Bond olarak geri dönmeyeceğini açıklamasından sadece iki ay sonra, haziran 1994'te 007'yi oynayacak 5. aktör olarak açıklanmıştı.

2022'de Variety'ye konuşan yapımcı Barbara Broccoli, Bond'u canlandıracak oyuncuyu seçmenin neden zor olduğunu anlatmıştı:

Bu 10-12 yıllık bir taahhüt... Herkes bunu yapmak istemez.


Independent Türkçe, ScreenRant, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU