90 milyon dolarlık fiyasko, Top Gun: Maverick'in yolunu tıkadı

Devam filminin yıldızının başrolde olduğu dev fiyasko olmasa, Top Gun evreni kusursuz şekilde genişleyebilirdi

Joseph Kosinski'nin yönettiği Top Gun: Maverick, En İyi Film de dahil olmak üzere 6 dalda Oscar adaylığı elde etmiş, bunlardan birini kazanmayı başarmıştı (Paramount Pictures)

Top Gun: Maverick, gişe rekorları kıran bir filmin devam etmesi için asla geç olmadığını kanıtlamıştı. 

Tom Cruise'un başrolde olduğu ilk Top Gun, 1986'da gösterime girmiş olsa da aradan geçen 37 yıl, devam filmi Top Gun: Maverick nihayet gösterime girdiğinde izleyicilerin onu görmek için akın etmesine engel olmamıştı.

İlk filmden daha çok beğenildi

Top Gun: Maverick dünya çapında 1,5 milyar doların üzerinde hasılat elde etmiş ve hatta selefinden daha iyi eleştiriler almıştı. Buna rağmen aradan bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen serinin geleceği gizemini koruyor.

Tüm bu başarılara rağmen Top Gun filmleri, seri için geniş bir sinematik evren kurmakta zorlanıyor olabilir. 

Top Gun 3 gelir mi?

Val Kilmer'ın canlandırdığı ikonik karakter Iceman'in ölümü Top Gun 3'ün ilk filmle arasındaki en anlamlı duygusal bağı ortadan kaldırarak sorun yaratırken, Maverick'in son görevindeki başarısı da karakterin görevinin sona erdiği anlamına geliyordu.

Eleştirmenlere göre Top Gun serisi, yeni karakterlerinden birinin başrolde olduğu bir spinoff'la bu sorunları aşabilecek gibi görünüyor. Ancak 2022'deki fiyasko, Top Gun: Maverick'in yardımcı oyuncularının gişede bomba etkisi yaratamayacağını kanıtlayarak bu potansiyel planı mahvediyor.

90 milyonluk bütçesiyle 22 milyon dolar kazandı

Glen Powell'ın etkileyici anti kahramanı Hangman, bir Top Gun: Maverick spinoff'u için ideal gibi görünse de rol aldığı başka bir film bunun işe yaramayacağını kanıtlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Powell'ın deniz havacılığıyla ilgili 2022 yapımı aksiyon draması Özveri (Devotion), Top Gun: Maverick'e o kadar benziyordu ki Powell, Tom Cruise'dan her iki filmde de oynamak için onay bile istemişti. 

Özveri'nin dokunaklı gerçek hikayesi Top Gun: Maverick'in konusundan daha karanlıktı. Özveri'nin gişede büyük bir başarı yakalaması bekleniyordu ancak film, fiyasko olmanın ötesine geçemeyerek 90 milyon dolarlık bütçesine karşılık 22 milyon doların altında bir hasılat elde etmişti.

Tom Cruise ne diyor?

Hangman, Top Gun serisinin kahramanı Maverick'le doğrudan bağlantısı olmayan en ilginç karakter olarak görülüyordu. Bu nedenle onu merkeze alan bir film, Tom Cruise'un Maverick'i olmadan serinin dünyasını genişletebilirdi.

Hangman'in hikayesini anlatan bir spinoff, seri için riskli bir yatırım gibi görünürken, sinemaseverler ve eleştirmenler Top Gun serisinin üçüncü filmi için heyecanla beklemeye devam ediyor.

61 yaşındaki Cruise ise, kendisine "daha iyi bir Top Gun: Maverick yapıp yapamayacağı" sorulduğunda, "Sanırım yapabilirim" yanıtını vermiş ancak üçüncü bir Top Gun filmi çekilip çekilmeyeceği sorusunu yanıtsız bırakmıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, FandomWire

DAHA FAZLA HABER OKU