Top Gun 2'nin yıldızı ilk rolünü ölümcül bir araba kazası sayesinde almış

"Arkadaşım arabanın kontrolünü kaybetti, üç şerit atladı ve araba 8 kez takla attı"

36 yaşındaki Teller, 2014 yapımı Whiplash'teki performansıyla Bafta'ya aday gösterilmişti (Paramount Pictures)

Miles Teller'ın, David Lindsay-Abaire'in 2006 tarihli Broadway oyunundan uyarlanan 2010 yapımı drama Mutluluğun Peşinde'deki (Rabbit Hole) rolünü almasını sağlayan inanılmaz bir hikayesi var.

İlk filminde Nicole Kidman'la oynadı

Filmde Nicole Kidman ve Aaron Eckhart, 4 yaşındaki oğullarının kaybıyla başa çıkmaya çalışan iki ebeveyni canlandırıyordu. Ancak filmin asıl yıldızı tombul yüzlü ve o dönem 23 yaşında olsa da çok daha genç görünen Teller'dı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

W'ya verdiği röportaja göre Teller, gelecek vaat eden bir oyuncu, lisede çeşitli spor dallarında yıldızlaşan iyi bir atlet ve son yılında mezuniyet balosu kralı seçilecek kadar popüler bir öğrenciydi.

Ancak birkaç yıl sonra geçirdiği korkunç araba kazası, Teller'ın oyunculuk kariyerine profesyonel olarak devam etme zamanının geldiğini fark etmesine neden olacaktı.

Whiplash ve Top Gun: Maverick'in yıldızı Teller, hayatındaki dönüm noktasını şöyle anlatmıştı:

20 yaşındayken bir araba kazası geçirdim. Arkadaşlarımla Connecticut'ta bir festivale gitmiştik ve Florida'ya dönüyorduk. Arkadaşım arabanın kontrolünü kaybetti, trafikte üç şerit atladı ve araba 8 kez takla attı. Araba yuvarlanmaya başlamadan önce ben camdan dışarı çıktım. Herkes "Miles nerede?" diye bağırıyordu. Yolun kenarında kanlar içindeydim.

Yara izleri sayesinde rolü aldı

Bu kaza sonucu Teller'ın sol omzuna 20 dikiş atılması gerekti. Aynı zamanda genç oyuncunun bileği kırıldı ve vücudunun sol tarafında derin yaralar oluştu. Yakından bakıldığında aktörün yanak ve çene bölgesinde bazı yara izleri hâlâ görünüyor.

Ancak Teller'ın anlattığına göre bu durum, John Cameron Mitchell'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmdeki rolü alması için işine yaramış. 

Ölümcül bir kazanın katalizörü olan bir adamı oynadım. Yönetmen yara izlerimin olmasının yardımcı olduğunu düşündü.


Independent Türkçe, Collider, W

DAHA FAZLA HABER OKU