Stephen King'in meşhur fantastik romanı 20 yıldır ekrana uyarlanmayı bekliyor

Korku kralının 1984'te yayımlanan kitabı, geliştirme cehenneminde sıkışıp kaldı

King'in beyazperdeye uyarlanan ünlü kitapları arasında Carrie, Cinnet (The Shining), Kujo (Cujo) ve Sadist (Misery) yer alıyor (ScreenRant)

Stephen King'in çeşitli romanları, bazen birden fazla kez olmak üzere beyazperdeye uyarlandı. Ancak King'in onlarca yıldır geliştirme cehenneminde sıkışıp kalmış, uyarlanmayı bekleyen fantastik bir romanı var. 

1974'te ilk romanı Carrie'nin yayımlanmasından bu yana King, hepsi doğaüstü olmasa da farklı karakter ve canavarlar sayesinde okuyucularının çeşitli korkuları keşfetmesini sağladı.

Korku kralı farklı türlere de el atmıştı

Ürkütücü roman ve öyküleriyle King, "korku kralı" unvanını haklı olarak kazansa da eserleri bu türle sınırlı değil.

Amerikalı yazarın korku hikayeleri o kadar başarılı oldu ki birçoğu televizyon ve sinemaya uyarlandı. Üstelik King'in Jack Torrance ve Annie Wilkes gibi kötü karakterleri de popüler kültürün bir parçası haline geldi. 

75 yaşındaki yazarın eserleri defalarca farklı mecralarda yorumlansa da halen uyarlanmayı bekleyen kitapları da var. Bunlardan biri de yıllardır geliştirme aşamasındaki fantastik roman Ejderhanın Gözleri (The Eyes of the Dragon).

Hakları iki kez satın alındı

Ejderhanın Gözleri 1984'te yayımlandı ve King, önceki eserlerinin çoğunluğundan ayrılarak korkuyu bir kenara bıraktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

King'in destansı ögeler içeren romanı, Prens Peter'ın babası Kral Roland'ın halefi olacağı Delain Krallığı'nın hikâyesini anlatıyor.

Ejderhanın Gözleri'nin hakları şimdiye kadar iki kez satın alındı ancak her ikisi de geliştirme aşamasından öteye gidemedi.

Ejderhanın Gözleri'nin ilk olarak 2001 sonu ya da 2002 başında vizyona girmesi öngörülen ve Fransız WAMC Entertainment şirketinin yapımcılığını üstlendiği bir animasyon filmi olması bekleniyordu. Proje hiçbir zaman yapım aşamasına geçemedi.

Farklı bir kitleye ulaşabilir

Yıllar sonra, 2012'de Syfy, Ejderhanın Gözleri'nin bir televizyon filmi ya da mini dizi olarak geliştirilmekte olduğunu duyurdu. 2019'daysa Hulu, kitabın dizi uyarlamasının yolda olduğunu duyurdu. Ancak eylül 2020'de yapımcı Seth Grahame-Smith, Hulu'nun bütçe endişeleri ve yönetici ekibindeki değişiklikler nedeniyle projeyi iptal ettiğini söyledi.

Eleştirmenler, Stephen King'in hayal gücünden çıkan bir ortaçağ dünyasının film veya dizi uyarlamasının kesinlikle keşfedilmeye değer olduğunu söylüyor.

Ejderhanın Gözleri aynı zamanda daha ailelere uygun ve korku içermeyen bir hikaye olduğu için yazarın diğer eserlerinin erişemediği bir kitleye ulaşabilir. 

Yine de King'in kitabının yakın zamanda beyazperdeye ya da ekranlara uyarlanması beklenmiyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, ScreenDaily

DAHA FAZLA HABER OKU