İngiltere Kadın Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası final maçına gitmeyen Prens William'dan özür geldi

Galler Prensi kızı Prenses Charlotte'la bir video paylaşarak özür diledi

Galler Prensi, Avustralya'daki Kadınlar Dünya Kupası finalini kaçırdığı için "Dişi Aslanlar"dan özür diledi.

16 Ağustos Çarşamba günü oynanan heyecan dolu yarıfinalde Avustralya'yı 3-1 yenen İngiltere Kadın Milli Futbol Takımı, 20 Ağustos Pazar günü İspanya'ya karşı tarihi bir Dünya Kupası finali oynamaya hazırlanıyor.

Aynı zamanda İngiltere Futbol Birliği (FA) Başkanı olan Galler Prensi, Avustralya zaferinin ardından Twitter'da kişisel bir tebrik mesajı paylaşarak bunu "olağanüstü bir performans" diye nitelendirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Prens William, 20 Ağustos Pazar günü Sidney'de oynanacak final maçına katılmayacağının doğrulanmasının ardından futbolseverlerin eleştirileriyle karşılaştı.

19 Ağustos Cumartesi günü sosyal medyada paylaştığı bir videoda William, 8 yaşındaki kızı Prenses Charlotte'ın yanında otururarak bugünkü maçta yer alamayacağını söyledi.

William, "Dişi Aslanlar, size yarın için bol şans dilemek istiyorum, şahsen orada olamayacağımız için üzgünüz ama başardığınız her şeyle ve hem burada hem de dünyanın dört bir yanında ilham verdiğiniz milyonlarla o kadar gurur duyuyoruz ki" dedi:

O yüzden yarın oraya gidin ve gerçekten tadını çıkarın.


Elinde sıkı sıkıya tuttuğu futbol topuyla sırıtarak William'ın yanında oturan Charlotte da şöyle ekledi:

İyi şanslar Dişi Aslanlar.

Kraliyet Ailesi'nin finalde yer almamasına, bu organizasyonun çok kısa bir süre için dünyanın bir ucundan diğer ucuna uçmayı gerektirmesi nedeniyle karar verildiği anlaşılıyor.

Bu kadar uzun bir uçuş büyük bir karbon ayak izi yaratırdı ve bu da William'ın iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki kararlılığına ters düşerdi. Prens, Dünya'yı onarıp yeniden canlandırmaya yönelik çözümler bulmak amacıyla 2019'da Earthshot Ödülü'nü başlatmıştı.

Bununla birlikte, William'ın FA Başkanlığı görevine atıfta bulunan pek çok taraftar, aynı kararın Erkekler Dünya Kupası için de alınıp alınmayacağını sorguladı.

Geçen kış Katar'da düzenlenen Erkekler Dünya Kupası'na katılmamış olsa da o dönemde William'ın ofisinin, İngiltere takımının finale çıkması halinde Prens'in oraya seyahat etmesini ayarlayacağı anlaşılmıştı. Erkek takımı çeyrek finalde Fransa'ya 2-1 yenilerek elenmişti.

Kadın Eşitliği Partisi lideri Mandy Reid bir tweet attı:

İngiltere erkek futbol takımının Dünya Kupası finallerine katılması halinde Prens William'ın 'kaybolma' ihtimali yok.

Twitter/X'te bir başka kişi de "Üzgünüm ama Prens William'ın Dünya Kupası Finali için Avustralya'ya gitmemesi mutlak bir saçmalık" diye yazdı:

Eğer erkekler olsaydı giderdi. O FA Başkanı?!

The Independent'ın politik mizah yazarı Tom Peck, ne William'ın ne de Başbakan Rishi Sunak'ın bu etkinliği kaçırmak için "iyi bir nedene" sahip olduğunu belirterek şunları yazdı:

İngiltere erkek futbol takımı şu anda epey iyi durumda. Bir Dünya Kupası finaline çıkmaları kesinlikle ihtimal dışı değil. Böyle bir durumdaysa prens ya da başbakanın böyle bir etkinlikte yer almaması pek olası görünmüyor.

Başka bir yerdeyse hükümet, Dişi Aslanların zafere ulaşması durumunda resmi tatil ilan etmeyeceği için eleştirildi.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU