Ryan Gosling ünlü aşk filmindeki rol arkadaşını kovdurmak istemiş

İki başrol oyuncusunun kavgaları seti ayağa kaldırsa da çift daha sonra uzun bir birliktelik yaşadı

Film IMDb kullanıcılarından 10 üzerinden 7,8 puan almayı başardı (New Line Cinema)

Nick Cassavetes imzasını taşıyan Not Defteri (The Notebook) tüm zamanların en meşhur aşk filmlerinden biri. 

Ryan Gosling ve Rachel McAdams, Nicholas Sparks'ın yarattığı Noah Calhoun ve Allie Hamilton karakterlerini beyazperdeye taşımak için kusursuz ikili oldu.

Akıllarda bambaşka bir ekip vardı

Bu eşleşme sayesinde film dünya çapında 118 milyon doların üzerinde hasılat elde etti.  Ancak New Line Cinema, çok satan romanın film haklarını satın aldığında, akıllarında tamamen farklı bir ekip vardı. 

Filmin yönetmenliğini Steven Spielberg üstlenecekti ve başrol için Tom Cruise'u düşünüyordu. Fakat önceki taahhütlerin araya girmesiyle Spielberg projeden çekildi ve yönetmen koltuğu Cassavetes'e kaldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cassavetes, başlangıçta George Clooney'nin genç Noah rolünü oynamasını istemişti ama Gosling'de karar kıldı. Yönetmene göre Gosling, diğer Hollywood yıldızları gibi yakışıklı değildi ama rol için biçilmiş kaftandı. 

Allie rolü içinse Jessica Biel, Ashley Judd, Reese Witherspoon ve Britney Spears'ın yarıştığı yıldızlarla dolu seçmelere rağmen, rol sonunda Rachel McAdams'a verildi. 

Cassavetes iki başrol oyuncusunu buldu ve 2004'ün en büyük filmlerinden biri olacak yapımın çekimleri başladı.

Sette işler çığrından çıktı

Gosling ve McAdams arasındaki ilişki başlangıçta iyi görünüyordu ancak günler geçtikçe tartışmalar ve karvgalar başladı.

Sette bir gün her şey çığırından çıktı. Gosling, yönetmeni aradı ve ona işlerin yürümediğini söyleyerek başka bir aktrisin onunla birlikte kamera dışında replikleri okuyup okuyamayacağını sordu. 

McAdams da, Gosling'in bu davranışından pek memnun kalmadı. İşler kızışmaya başlamıştı ve Cassavetes zaten öfkeli olan ikiliyi sakinleştirmek için sorunlarını kapalı kapılar ardındaki bir toplantıda çözmelerini istedi.

Kavgalar aşka dönüştü

Ryan Gosling ve Rachel McAdams'ın birbirine bağırdığını setteki herkes duyabiliyordu ama odadan çıktıklarında atmosfer yumuşamaya başladı. 

Sonunda ikilinin ilişkisi boyut değiştirdi ve bir ilişkiye yelken açtılar. Ancak McAdams ilişkilerinin filmden epey sonra başladığını belirtiyor. 

Bir neslin en sevilen romantik filmlerinden biri haline gelen film, pek çok ödülün de sahibi oldu. 

Müzikali Broadway'de sahnelenecek

20 yılı aşkın bir süre sonra, Noah ve Allie'nin hikayesi izleyicileri mest etmeye devam ediyor. Not Defteri'nin bazı yönleri sinemaseverlere son derece bayağı gelse de türün meraklıları için onu vazgeçilmez yapıyor.

1996 tarihli kitabın müzikal uyarlaması da gelecek yıl Broadway sahnesinde meraklısıyla buluşacak. 


Independent Türkçe, Collider, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU