IŞİD’den Suriye ordusuna kanlı saldırı: Deyrizor’da 26 ölü ve 11 yaralı

IŞİD Suriye’de askerleri taşıyan otobüse saldırı düzenledi

Fotoğraf: AP

IŞİD perşembe akşamı ülkenin doğusunda Suriye ordusunun askeri otobüsüne kanlı bir saldırı düzenledi. Saldırı 26 ölü ve 11’den fazla yaralıya yol açtı. Örgütün son zamanlarda eylemlerini yoğunlaştırması dikkat çekiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) dün, Deyrizor’un doğu kırsalındaki El Meyadin çölünde “IŞİD unsurlarının bir askeri otobüsü hedef aldığını, otobüsü pusuya düşürüp hafif ve orta silahlarla saldırdıklarını ve bunun sonucunda en az 26 askerin ölüp 11 askerin de yaralandığını” açıkladı.

Suriye resmi medyası bir askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, bir “terörist grubun” otobüsü hedef aldığını ve bunun “çok sayıda askerin şehit olmasına ve yaralanmasına” yol açtığını bildirdi.

2014’te Suriye ve Irak’ta büyük bölgelerin kontrolünü ele geçiren radikal örgüt, iki ülkede art arda yenilgiler alarak 2019’da bulunduğu tüm bölgelerden çıkarıldı.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre o zamandan beri örgütün dört lideri öldürüldü, ancak gizlenen unsurları, başta rejim güçleri olmak üzere birçok tarafa sınırlı da olsa saldırılar düzenlemeye devam ediyor.

 

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU