Başkanlık yarışına giren Christie, Zelenski'ye Bon Jovi'nin şarkı sözlerini hediye etti

Başkanlık yarışına giren eski New Jersey Valisi, Ukrayna'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi

(AP)

Ukrayna'ya askeri yardım çağrılarına karşı çıkan diğer Cumhuriyetçilerle kendisi arasında çizgi çizmek amacıyla geçen hafta sürpriz bir ziyaretle ülkeye giden Chris Christie, cumhurbaşkanına New Jersey temalı benzersiz bir hediye sundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Christie, parçayı yazan Jon Bon Jovi'nin el yazısıyla kaleme aldığı It's My Life şarkı sözlerini Volodimir Zelenski'ye hediye etti. Hediye, Ukrayna'nın Odessa kenti sakinlerinin çektiği ve artık viral hale gelmiş bir grup videonun anısına ve takdirine yönelik bir jestti. Videolarda Rus saldırısına karşı hazırlıklara katılan siviller için yakınlardaki bir müzik grubunun bu şarkıyı çaldığı görülüyordu.

İlk kez martta Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili Twitter hesabından kuşatma hazırlığı videosunu paylaşmış ve müzik grubunun liderinin göreceği umuduyla Ukrayna destekçilerini Bon Jovi'yi etiketlemeye çağırmıştı.
 

#Odessa tahkimat hazırlığında & savaşa hazır hale geliyor. 

Birisi bunu @BonJovi'ye gösterebilir mi lütfen? 


Milyonlarca kez izlenen videolar kısa süre sonra grup tarafından da övüldü:
 

Bu direnenler için...

Odessa, Ukrayna. 


Christie, CNN'e verdiği bir röportajda "[Şarkı], Rusların istilasına hazırlanan Odessa'daki birçok yurttaşa ilham oldu" dedi.

"Jon şarkıyı kendi eliyle yazdı, çerçeveletti ve ben de Cumhurbaşkanı Zelenski'ye getirdim" diyen Christie, şarkının aynı zamanda "Amerikan halkının çoğunu ve Ukrayna'da mücadelesi verilen dava hakkında hissettiklerini temsil ettiğini" Ukraynalı lidere söylediğini ekledi.

Jon Bon Jovi'nin kişisel siyasi eğiliminin daha çok sola doğru olduğu düşünülüyor. Şarkıcı, 2020'de Joe Biden dahil, yıllar boyunca çok sayıda Demokrat politikacıyla kampanya yürütmüştü.Ancak aynı eyalette doğan grubun, müziğini seçim kampanyasında kullanması için eski New Jersey Valisi Christie'ye onay verdiği biliniyor.

Christie'nin ziyareti, Ukrayna'ya daha fazla askeri yardım yapılmasına Cumhuriyetçilerin, özellikle de radikal sağcıların karşı çıkmayı tüm hızıyla sürdürdüğü bir dönemde gerçekleşti. Eski vali ve kendilerini Cumhuriyetçi Parti ve Washington dış politika kurumlarıyla aynı hizada bulan diğerleri, Ukrayna ve Zelenski'ye yönelik açık destek gösterileriyle bu eğilimlere karşı koyuyor.

2024 ABD başkanlık yarışında Kiev bir tür fiili kampanya durağı halini alırken, Cumhuriyetçi Parti başkanlık adaylığı yarışında Christie'ye rakip olan isimlerinden Mike Pence de haziran sonunda Ukrayna'yı ziyaret ederek Zelenski'yle görüşmüştü.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU